Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 3. 2008,
13.02

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 29. 3. 2008, 13.02

8 let, 5 mesecev

Boj "risov" in "grofov" pred kamerami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V 25. krogu PrveLige Telekom Slovenije se bosta pred kamerami SiOL TV (sedmi kanal-Planet TV) pomerili ekipi Livarja in MIK CM Celja. Dvoboj bo moč spremljati tudi na Sportalu.

Planet TV: Livar – MIK CM Celje (nedelja, 16.30)

Kamere se bodo prvič v letošnji sezoni odpravile v Ivančno Gorico, kjer bodo domačini v derbiju začelja pričakali celjske nogometaše, ki so v spomladanskem delu nanizali zmago, remi in poraz. "Rumeno-modri" namreč po osmih zmagah, petih remijih in desetih porazih zasedajo osmo mesto in imajo pred ekipo Livarja petnajst točk prednosti. "Ivanški risi", ki se že vso sezono nahajajo na nezavidljivem zadnjem mestu prvenstvene lestvice, so doslej vknjižili zgolj štiri zmage, dva remija in kar osemnajst porazov.

Nogometaši edinega dolenjskega prvoligaša, ki so v drugem delu sezone poleg zmage nad Ajdovci vknjižili tri tesne poraze, so se domačemu občinstvu doslej predstavili enajstkrat, od tega pa so le dvakrat razveselili gledalce, enkrat so gostom oddali točko, kar osemkrat pa so Ivančno Gorico zavili v črno. "Celjski grofi" so se iz gostovanj štirikrat vrnili s polnim izkupičkom, štirikrat so si razdelili točko, trikrat pa so ostali praznih rok.

Kateri "ris" bo zablestel tokrat?

Izbranci Tomaža Kavčiča, ki so doslej prejeli kar 62 golov, so mrežo tekmecev napolnili 29 - krat. Na vrhu klubske liste strelcev se s šestimi zadetki še zmeraj nahaja Darko Kremenovič, ki se je v zimskem prestopnem roku preselil na Obalo k drugoligaški Bonifiki. S štirimi zadetki mu sledita Dejan Božičič in Janez Perme, ki pa ga v nedeljo bržkone zaradi poškodbe ne bo na igrišču. Eldin Adilović, ki se je kot posojen igralec ljubljanskega Interblocka v jesenskem delu trikrat vpisal med strelce, je skupaj z bratom Adijem Adilovićem zapustil vrste na dno prikovanega Livarja. Potem ko je bil dvakrat natančen Erdžan Bečiri, so statistiko s po enim zadetkom obogatili novopečeni mladi reprezentant do 21 let Blaž Brezovački, Amir Agič, Tim Lo Duca, Patrik Barbić, Simon Prudič in Robert Stranjak.

Pečnik še vedno na vrhu

Na dolenjskih nogometnih zelenicah bo glavno orožje čete Pavla Pinnija, vsaj kar se tiče strelske statistike, Nejc Pečnik, ki je blestel sedemkrat. Zdaj že nekdanji igralec Celjanov Dominik Beršnjak je bil natančen petkrat. Potem ko je bil trikrat premočan za nasprotnega vratarja Darijo Biščan, je bil dvakrat uspešen Blaž Puc. S po enim zadetkom se na listi strelcev nahajajo Slaviša Dvorančič, ki je sicer poleg zadetka v "rumeno-modrem" dresu dosegel gol tudi pri aktualnih državnih prvakih v jesenskem delu, Gorazd Gorinšek, Denis Halilovič, Darko Jovandić, Simon Sešlar, Rogerio Schwantes Marlon in nekdanji igralec Celja, Dejan Rusič, ki je pred zimskim prestopnim rokom okrepil romunsko Politehnico.

Zmagi na obeh straneh, tokrat …

Najmlajša ekipa na slovenski sceni, ki je v letošnji sezoni debitirala v prvoligaški druščini, se je s celjsko zasedbo srečala dvakrat. Drugega septembra so morali "risi", z 1:2, premoč priznati nogometašem iz "knežjega mesta". Potem ko so gostje slavili na krilih Biščana, je častni zadetek za domačine dosegel 24-letni Božičič.

Drugo srečanje med omenjenima ekipa je na Areni Petrol postreglo s presenetljivo zmago Livarja. Za celjsko zasedbo je v polno zadel Beršnjak, varovancem novopečenega selektorja mlade izbrane vrste pa je popoln izkupiček priskrbel 31-letni Agič in celjski nogometaš z zadetkom v lastno mrežo, Marko Križnik. Če sta se doslej obe srečanji končali z zmago na obeh straneh, se poraja vprašanje, na katero stran se bo tehtnica prevesila v nedeljskih popoldanskih urah …

Ne spreglejte