Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
1. 11. 2010,
20.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 11. 2010, 20.41

8 let

Benitez z Interjem prvič na Otoku

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Branilci evropskega naslova, nogometaši Interja, bodo v torek gostovali pri Tottenhamu. To bo prvi dvoboj Rafaela Beniteza na klopi Milančanov, odigran v Angliji. Werder bo gostil Twente.

V derbiju 4. kroga skupine A lige prvakov se bosta v Londonu pomerila Tottenham in Inter. Dvoboj omenjenih tekmecev, odigran pred dvema tednoma, je postregel kar s sedmimi zadetki. Obrambi bosta sedaj zagotovo bolj pozorni na Samuela Eto'oja in Garetha Balea, ki sta blestela na San Siru.

''Petelini'' se doma v evropskih tekmovanjih odlično počutijo. V tej sezoni so na White Hart Lanu prejeli le en zadetek, a bodo srečanje z evropskimi prvaki iz Milana pričakali zdesetkani. Manjkalo bo vsaj pet standardnih igralcev. Michael Dawson (koleno), Ledley King (dimlje), Vedran Ćorluka (dimlje) in Jermain Defoe (gleženj) zaradi poškodb, prvi vratar Heurelho Gomes pa zaradi kazni rdečega kartona, ki ga je prejel na dvoboju v Milanu. Vprašljiv je tudi nastop Rafaela van der Vaarta, ki se je konec tedna poškodoval na angleškem derbiju na Old Traffordu (stegenska mišica). Nizozemec je sicer opravil ponedeljkov trening, tako da bo imel strateg Tottenhama Harry Redknapp pred prihodom nekdanjega stanovskega kolega na Otoku, Rafaela Beniteza (še v minuli sezoni Liverpool), nekaj manj težav s sestavo najboljše enajsterice. Če bi nekdanji klub Milenka Ačimoviča ugnal italijanskega velikana, bi se z njim izenačil po številu točk.

Pri gostih bosta zaradi zdravstvenih težav manjkala le prvi vratar, Brazilec Julio Cesar in izkušeni Argentinec Esteban Cambiasso. Oba sta se poškodovala na petkovem dvoboju v Genovi. Med vratnicama velja pričakovati nastop Luce Castellazzija, ki bo po dolgem času prvi Italijan v začetni postavi Interja v ligi prvakov. Zanimivo je, da se je Castelazzi že dvakrat pomeril proti rezervnemu vratarju Tottenhama, starejšemu rojaku Carlu Cudiciniju, ki bo na vratih Londončanov vskočil namesto Gomesa. Pomerila sta se dvakrat, v tretji italijanski ligi (C1) na tekmi Monza – Prato ter v drugem italijanskem kakovostnem razredu (Serie B) na srečanju Padova – Casteldi Sangro. Castellazzi je v tej sezoni že debitiral v ligi prvakov. V igro je vstopil v drugem polčasu srečanja z Werderjem.

Nemški predstavnik iz Bremna je izpostavil glavni torkov cilj. Vse drugega kot zmaga bi predstavljalo grenko razočaranje, preboj v osmino finala pa bi bil oddaljen še za nekaj dodatnih svetlobnih let.

Trener Thomas Schaaf se bo v boj z nizozemskim prvakom podal brez treh pomembnih členov: Tima Borowskega, Nalda in Sebastiana Bönischa, v ponedeljek pa so trening preskočili tudi prvi vratar Tim Wiese, Clemens Fritz in Petri Pasanen, tako da se bo seznam manjkajočih najverjetneje še razširil. Strateg gostov iz Enschedeja, nekdanji znameniti belgijski vratar Michel Preud'homme, se lahko pohvali s petimi zaporednimi zmagami v domačem prvenstvu. Navkljub poškodbi stegenske mišice naj bi zobe na Weserstadionu stisnil vratar Nikolaj Mihajlov, na seznamu poškodovanih pa so še vedno prisotni Dwight Tiendalli, Wout Brama, Nicky Kuiper, Emir Bajrami in Bart Buysse.

Ne spreglejte