Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
21. 1. 2016,
14.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Domžale NK Celje Rudi Požeg Vancaš

Četrtek, 21. 1. 2016, 14.13

8 let

Belokranjec z znamenito kratico bo srečo iskal v knežjem mestu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Občasni mladi slovenski reprezentant Rudi Požeg Vancaš bo kariero nadaljeval v Celju. V dresu Domžal je v štirih sezonah zbral 113 nastopov, zdaj se bo dokazoval v knežjem mestu.

Mladi Belokranjec Rudi Požeg Vancaš je ocenil, da bo v spomladanskem delu lažje uresničil cilje v dresu celjskega kluba, ki je tako v zadnjih dneh poskrbel za prihod treh novincev. Poleg 21-letnega krilnega napadalca, ki občasno zastopa barve Slovenije v mladi izbrani vrsti, sta prag celjskega kluba prestopila tudi 24-letni Hrvat Lovre Čirjak in koroški najstnik, 19-letni Žiga Rožej. Prvi je v jesenskem delu nastopal za Zadar, drugi pa v tretji slovenski ligi za Dravograd.

Celjani bodo Požeg Vancašu namenili pomembno vlogo. O tem priča tudi številka 10, ki bo krasila hrbtno stran njegovega dresa. ''Izredno sem vesel, da sem prišel v Celje. Tukaj se zame začenja nova zgodba, ponujena mi je izjemna priložnost za dokazovanje. Sem zelo motiviran, prihajam z močno željo po delu,'' je po podpisu pogodbe, ki traja do maja 2018, dejal nogometni otrok Kolpe. Njegova kratica RPV na moč spominja na RVP, pod katero je podpisan nizozemski nogometni zvezdnik Robin van Persie.

V Celju se bo pridružil Žigi Kousu, s katerim je delil slačilnico v Domžalah. ''Veseli nas, da smo v naš klub pripeljali enega najobetavnejših nogometašev te generacije, ki pa ima hkrati že precej prvoligaških izkušenj. Je tip igralca, ki se odlično sklada z našo igralsko filozofijo, hkrati pa je njegov prihod povsem tudi v skladu z našo dolgoročno strategijo razvoja kluba,'' ni skrival zadovoljstva športni direktor Sebastjan Gobec.

Ostali brez Belokrajnca, podaljšali z argentinskim Slovencem

Domžalčani so tako po kapetanu Nejcu Skubicu in prvem vratarju Nejcu Vidmarju ostali še brez obetavnega krilnega napadalca. Dober teden pred koncem zimskega prestopnega roka so podaljšali pogodbo z izkušenim zveznim igralcem Lucasom Mariem Horvatom, ki mu je trener Luka Elsner v novi taktični postavitvi namenil pomembno vlogo. Argentinski Slovenec je podaljšal pogodbo do konca prihodnje sezone.

Domžalčani so v uvodni pripravljalni tekmi napolnili mrežo jesenskega drugoligaškega prvaka. Sosede iz Radomelj so nadigrali s 5:1, v ponedeljek pa bodo v Športnem parku ob Kamniški Bistrici gostili celovško Austrio. Sprva je bilo načrtovano gostovanje pri avstrijskem prvaku Salzburgu, a se je zapletlo, tako da je vskočila možnost srečanja z avstrijskim drugoligašem, pri katerem ne manjka slovenskih legionarjev.

Ne spreglejte