Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 4. 2009,
8.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 28. 4. 2009, 8.07

8 let

Barcelona proti neugodni angleški tradiciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na štadionu Camp Nou bo na sporedu prva polfinalna tekma nogometne lige prvakov. Barcelona proti Chelseaju z vsemi orožji.

Katalonci so edini klub v zaključnem delu lige prvakov, ki ne prihaja iz Anglije. Po prikazanem in videnem skozi celo sezono lahko Špance označimo kot rahle favorite, vendar se jim obeta težko delo. Chelsea, ki je bil v minuli sezoni le za eno enajstmetrovko oddaljen od evropskega naslova, namreč z velikimi pričakovanji prihaja na Camp Nou. Prav kasnejši zmagovalec Manchester United pa je na poti do finala v tem delu tekmovanja preskočil ravno katalonskega velikana. Še leto pred tem pa je bil uspešnejši Liverpool. Barcelona se v kot kaže za njej neugoden angleški spopad podaja s popotnico štirih zaporednih tekem brez zmage na svojem štadionu.

Odločitev v Londonu

Vendar znana je moč Barcelone, ki obenem navdušuje z igro in dosega veliko zadetkov. Bo to nezaustavljivo tudi za obrambo Chelseaja? Poln pričakovanj pred tekmo je seveda trener Barcelone, ki bo prvič vodil kakšno izmed moštev v polfinalu najelitnejšega klubskega tekmovanja. "Ves svet bo gledal, mi pa igramo nogomet, ki mi daje zadovoljstvo in ponos, obenem pa imam polno zaupanje v ekipo. Skupni zmagovalec bo znan v Londonu, vendar bomo poskusili igrati na najvišjem nivoju, dinamično, hitro in z dobrimi podajami," je pred tekmo dejal Josep Guardiola.

Zaustaviti protinapade

Barcelona se je bolj kot ne sprehodila do tretjega polfinala v zadnjih štirih letih, tokratni nasprotnik Chelsea pa je vse prej kot lahek zalogaj. "Chelsea je morda nekoliko bolj fizično močnejša in konkretnejša ekipa kot prejšnje, s katerimi smo igrali, vendar skorajda vsi proti nam skušajo igrati s protinapadi. Pomembno bo obdržati formo in napadati," je načrt do zmage razložil Guardiola, ki bo lahko računal na vse svoje najboljše igralce. Pred Barcelono je tako naporen teden, saj jih konec tedna v prvenstvu čaka še "el-clasico" proti madridskemu Realu.

Kako se bo obnesla obramba?

Chelsea je v katalonsko prestolnico prišel s precejšnjimi težavami glede igralskega kadra. Obramba bo oslabljena za dva pomembna člena. Ricardo Carvalho je poškodovan, Ashley Cole pa ima prepoved igranja zaradi kartonov. Manjkali bodo tudi Deco, Paulo Ferreira in Joe Cole. Ravno leva stran obrambe povzroča največ preglavic trenerju Guusu Hiddinku, nastalo vrzel pa naj bi zapolnil Jose Bosingwa. Težava je predvsem v tem, ker bo na tej strani napadal Lionel Messi. "Barcelono spremljam že več let, saj mi ugaja njihova napadalna igra. Preučil sem, kako so razbili obrambo Bayerna. Ekipa mora v tekmo stopiti zbrana, saj si kaj tega ne smemo dovoliti," je dejal nizozemski strateg.

Ne spreglejte