Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
25. 11. 2015,
8.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Barcelona Roma Lionel Messi Lionel Messi Luis Enrique Rudi Garcia Luis Suarez Neymar

Sreda, 25. 11. 2015, 8.42

8 let

"Barcelona igra kot nepremagljiv stroj"

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Razigrana Barcelona je z zdravim in zadetkov lačnim Lionelom Messijem poslala sporočilo Evropi. Katalonci so po veličastni zmagi na el clasicu v Madridu potolkli še Romo.

V torek so si evropski velikani v ligi prvakov privoščili tekmece. Barcelona, Bayern, Arsenal in Chelsea so dosegli štiri prepričljive zmage s skupno razliko v zadetkih 17:1. Največjo so častili Katalonci, ki so s teniškim rezultatom 6:1 ponižali Romo in dokazali, da so v imenitni formi. Če bi dvoboj trajal le minuto manj, bi italijanskemu podprvaku v teniškem žargonu celo zavezali kravato (6:0), tako pa so Edinu Džeku dovolili, da je v izdihljajih sodnikovega podaljška dosegel častni gol za rumeno-modre. Zanimivo je, da je zvezdnik BiH pred tem zapravil strel z bele točke, a je njegovo moštvo takrat že izgubljalo z 0:6.

Na Camp Nouu je ponovno blestel atomski južnoameriški trojček. Lionel Messi se je po daljši odsotnosti vrnil v enajsterico Barcelone in zablestel z dvema zadetkoma. "Užival sem kot gledalec, a igranje je veliko lepše. Zelo sem se razveselil trenutka, da sem se lahko vrnil na igrišče in ponovno zaigral v ligi prvakov. Z Neymarjem in Suarezom se odlično razumemo. Imamo odgovorno nalogo, a želimo pri delu tudi uživati," je po sladki zmagi, ki jo je začinil z dvema zadetkoma, povedal Argentinec.

Enrique srečen, ker se njegovi izbranci zabavajo

"Zavedamo se, koliko kakovosti premore Messi. Mnogo let nas že navdušuje s predstavami. Lahko si le želimo, da nas bo tudi v prihodnje. Za našo ekipo je zelo dobro, da lahko v napadu skupaj igrajo Messi, Neymar in Luis Suarez," je presrečen Luis Enrique, ki se mu je v torek smejalo na klopi katalonskega velikana, saj je spremljal vrhunsko izvedbo branilcev evropskega naslova.

"Ko vidiš, kako se tvoji igralci zabavajo na igrišču, si lahko srečen. A lahko igramo še bolje. Popolni nismo bili niti v soboto na el clasicu niti proti Romi. Še je nekaj prostora za napredek," je tekmecem dal misliti Luis Enrique, ki verjame, da lahko zastrašujoča Barcelona prikaže še boljšo predstavo.

Strategu Barcelone gre v zadnjem času vse kot po maslu. Katalonci so z naskokom prvi v domačem prvenstvu, vrnil se je prvi zvezdnik Messi, Barcelona se je že uvrstila v osmino finala lige prvakov. Najbolj mu je všeč, da v igri njegovih varovancev uživajo tudi gledalci.

Suarez: Želimo pomagati klubu in ne razmišljamo le zase

Proti Romi se je izkazal tudi Luis Suarez, ki se je prav tako dvakrat vpisal med strelce. Njegov strel za 3:0 je predstavljal najlepšo potezo srečanja: "Odigrali smo perfektno. V zvezni vrsti tekmecu nismo prepustili nič prostora. Neymar, Messi in jaz želimo pomagati klubu. Ne razmišljamo zase," je poudaril Urugvajec, ki je v obdobju Messijeve odsotnosti zadeval kot za stavo, strelsko formo pa ohranil tudi po vrnitvi golgeterja iz Rosaria.

"Občinstvo je čakalo na vrnitev Messija. Vsi smo presrečni, da je zadel v polno," je Suarez pohvalil soseda iz Argentine.

"Kot da bi igral z nami že leta in leta … Dokazal je, da lahko svoj slog igre prilagodi našemu," je Enrique navdušen nad Urugvajcem.

Trener Rome: Barcelona je najboljša na svetu

Od južnoameriškega atomskega trojčka se proti Romi med strelce ni vpisal Brazilec Neymar. Navduševal je s podajami in atraktivnimi prodori, streli pa niso zadeli cilja. Priložnosti je zapravljal kot po tekočem traku. Najlepšo je imel v drugem polčasu, ko je izvajal strel z bele točke, a je vzel zelo kratek zalet in izgubil dvoboj z vratarjem Rome.

"Barcelona igra kot nepremagljiv stroj. Ne maramo izgubljati, fantje so potolčeni, a Barcelona je v tem trenutku najboljša na svetu," je Barceloni za izvrstno predstavo čestital trener Rome Rudi Garcia.

Pred srečanjem ga je razveselila novica iz Belorusije. Bayer je v Borisovu le remiziral (1:1), tako da bi se lahko Roma z zmago nad Batejem v zadnjem krogu in s pomočjo Barcelone, ki bo gostovala pri Kamplovih lekarnarjih, spet vrnila na drugo mesto ter napredovala v osmino finala. Barcelona si je napredovanje in prvo mesto v skupini že zagotovila, tako da bo v Leverkusen odpotovala brez pritiska.

Ne spreglejte