Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
14. 1. 2015,
11.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Arda Turan Atletico Madrid Diego Simeone Jose Mourinho zlata žoga

Sreda, 14. 1. 2015, 11.26

8 let

Atleticov zvezdnik se čudi. Zakaj Mourinho, če je glasoval za Simeoneja?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Turški reprezentant Arda Turan je opozoril na nepravilnost pri izboru najboljšega trenerja leta. Največ točk je namenil Diegu Simeoneju, a je seznam razkril, da je glasoval za Joseja Mourinha. Napaka?

Kapetan turške izbrane vrste in eden najpomembnejših členov v zvezni vrsti madridskega Atletica, kjer nosi dres s številko deset, je začuden. Ko je sodeloval pri izboru za najboljšega trenerja leta, je želel izpostaviti kakovosti svojega klubskega trenerja Diega Simeoneja, s katerim je lani osvojil špansko prvenstvo. Priljubljeni Cholo je bil eden izmed treh kandidatov za osvojitev prestižne lovorike, njegova tekmeca sta bila nemški selektor Joachim Löw in trener Reala Carlo Ancelotti. "Simeone je zame najboljši trener na svetu. Če bi osvojil lovoriko, bi bil tako srečen, kot da bi jo osvojil sam. To bi rad pojasnil javnosti, da ne bi bilo začudenih obrazov," je dejal Turan in potrdil, da je na glasovalnem listku za najboljšega trenerja označil Simeoneja, za najboljšega igralca pa Cristiana Ronalda.

Ko je Mednarodna nogometna zveza (Fifa) le nekaj minut po končani prireditvi v Zürichu objavila dokument, v katerem so razkrite odločitve glasovalcev, je pri Turanu pisalo, da je pri izboru trenerja leta največ točk podaril strategu Chelseaja Joseju Mourinhu, na drugo mesto je postavil poznejšega zmagovalca Löwa, šele na tretje pa klubskega junaka Simeoneja.

"O izboru najboljšega trenerja sem prejel ogromno vprašanj. Ko so me vprašali, komu bi dal največ točk, sem izbral Simeoneja in Ronalda. Povedal sem njuni imeni," je prek socialnega omrežja Twitter pojasnjeval zvezdnik madridskega kluba, ki ga v četrtek čaka pomemben pokalni obračun z Realom. Atletico, med vratnicama naj bi ponovno stal 22-letni Slovenec Jan Oblak, bo na štadionu Santiago Bernabeu branil prednost dveh zadetkov, ki zagotavlja imenitno popotnico za preboj med najboljših osem v kraljevem pokalu. V četrtek se bosta pomerila tudi tekmeca za najboljšega trenerja leta.

Ancelotti je bil za las boljši in osvojil drugo mesto, Simeone, ki je z Atleticom delal čudeže, saj je z nekajkrat manj vredno ekipo od Reala in Barcelone osvojil močno špansko prvenstvo, pa se je moral zadovoljiti s tretjim. Za najboljšega je bil izbran Löw.

Ne spreglejte