Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 8. 2012,
16.34

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Barcelona Real Madrid Atletico Madrid

Četrtek, 16. 8. 2012, 16.34

8 let, 2 meseca

Atletico sledi Barceloni, Real zlahka in visoko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Barcelona je na gostovanju v Sevilli hodila po robu in bila povsem blizu poraza, a v samem zaključku tekme z dvema goloma prišla do zmage s 3:2. Real Madrid je s 5:1 odpravil Deportivo.

Real je v Sevilli izgubil, Barcelona ni. A je bila zelo blizu. Na štadionu Sancheza Pizjuana je v 48. minuti zaostajala že z 0:2 in bila blizu poraza. Cesc Fabregas, ki je nadomestil poškodovanega Andresa Iniesto, je pet minut za tem znižal na 1:2, a so domači nogometaši vse do samega zaključka tekme vodili (medtem je bil pri Sevillii izključen vezist Alexis Medel). Ko je že kazalo, da bodo Katalonci doživeli prvi poraz v novi prvenstveni sezoni, pa smo videli dramatičen preobrat. Prvega po veliki napaki glavnega sodnika, ki je spregledal očitno igranje z roko Thiaga Alcantare, a le odmahnil z roko, v nadaljevanju akcije pa je Fabregas po podaji Lionela Messija izenačil na 2:2. Kar nekaj časa se tekma ni nadaljevala, domači se niso mogli sprijazniti s sodniško napako. Epilog – izključen je bil domači trener Michel. V tretji minuti sodniškega podaljška pa je rezervist David Villa - spet je bil podajalec Messi -, poskrbel za zmago gostov, ki so tako zabeležili še šesto zaporedno prvenstveno zmago na začetku sezone in izenačili rekord. Pred Realom ima tako še vedno osem točk prednosti. Madridčani so gostili Deportivo in pred domačimi navijači po 15 minutah celo zaostajali, nato pa hitro postavili stvari na svoje mesto in prišli do zmage s 5:1. Izkazal se je Cristiano Ronaldo, ki je zabil tri gole (dva z enajstih metrov).

Madridski Atletico še naprej sledi močnemu tempu Barceloni. Tokrat je gostoval pri njenem mestnem tekmecu Espanyolu in zmagal z 1:0, čeprav je nastopil brez prvega strelca Radamela Falcaa. Atletico ima za Katalonci samo dve točki zaostanka in je na drugem mestu.

Valencia je na Mestalli gostila Zaragozo in zmagala z 2:0. Malaga, ki je pred začetkom sezone izgubila kar nekaj nosilcev, kljub oslabljenosti na začetku sezone navdušuje. Tokrat je Betis pred domačimi navijači odpravila s 4:0. Po šestih krogih ima štiri zmage in dva remija. Poraza še ne pozna, zmagala je tudi v prvem krogu lige prvakov in bo v tej sezoni očitno konkurenčna v boju za visoka mesta.

Najboljši strelci:

7 - Radamel Falcao (Atletico Madrid) 6 - Lionel Messi (Barcelona), Ronaldo (Real) 4 - Tomer Hemed (Mallorca), Álvaro Negredo (Sevilla) ...


Pari prihodnjega kroga (6. in 7. oktober):

Rayo Vallecano - Deportivo, Zaragoza - Getafe, Valladolid - Espanyol, Betis - Real Socieadad, Levante - Valencia, Mallorca - Granada, Athletic Bilbao - Osasuna, Barcelona - Real Madrid, Atletico Madrid - Malaga;

Ne spreglejte