Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
11. 3. 2015,
17.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Monaco Arsenal nogomet liga prvakov Arsene Wenger

Sreda, 11. 3. 2015, 17.05

8 let

Arsenal bo moral zgodovino postaviti na laž, če želi napredovati

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Arsenal je skoraj poslednji angleški jezdec, ki lahko reši čast Angležev in se edini uvrsti v četrtfinale lige prvakov. Vse lepo in prav, a topničarji so v položaju, ki jim ga ne zavida nihče.

Londončani so si doma naredili medvedjo uslugo, ko so proti Monačanom izgubili z 1:3, zdaj pa bodo v kneževini lovili nemogoče in se poskušali uvrstiti v četrtfinale. Naloga ne bo lahka, topničarji morajo zadeti vsaj trikrat, ob tem pa ne smejo prejeti zadetka, če želijo priti do cilja. Že v teoriji se sliši težko, ko pa povemo, da Monaco v letošnji ligi prvakov doma še ni prejel zadetka in na domačem štadionu ni izgubil že na 16 zaporednih tekmah v vseh tekmovanjih, delnice Angležev še toliko bolj padejo.

Vseeno nekdanji vodja Monaca Arsene Wenger verjame, da je lahko ravno njegova ekipa tista, ki bi spisala zgodovino. Do zdaj namreč še nikomur v ligi prvakov, ki bi si na domačem terenu nabral dva zadetka zaostanka, na povratnem srečanju v gosteh tega ni uspelo nadoknaditi.

"Verjamemo, da nam z našimi izkušnjami in veliko željo lahko uspe," je optimist Wenger. "Naredili bomo vse, da pokažemo super predstavo. Ne bi bili tukaj, če ne bi verjeli, da nam lahko uspe. Statistika ne govori nam v prid, a naredili bomo vse, da jo postavimo na laž," je dodal.

Giroud željan maščevanja

Na prvi tekmi je imel izrazito slab večer napadalec Arsenala Oliver Giroud, ki je zgrešil nekaj neverjetnih priložnosti, a se je Francoz v zadnjih tednih vsem odkupil in pokazal, da ni v tako slabi formi. Francoski časnik L'Equipe je dal svojemu rojaku po prvi tekmi oceno le dve od 10, Wenger pa pravi, da je to le podžgalo njegovega napadalca. "Prepričan sem, da se bo Giroud maščeval vsem kritikom in pokazal, iz kakšnega testa je. Tega je več kot sposoben. Na prvi tekmi je res zgrešil nekaj priložnosti, ki jih ponavadi ne, a kateri napadalec zadene vse?"

Lahko Monaco ponovi sanjsko predstavo?

Če bo Arsenal iskal pot iz brezna, pa bodo domači hoteli ostati v raju. Zavedajo se, da bo predstavo iz Londona težko ponoviti. Čeprav je vse v njihovih rokah, so Francozi zelo previdni. "Odigrali smo sanjsko tekmo, brez napak, rezultat pa je le odraz tega. Na tekmo smo se pripravili kot na vsako drugo, prednost v naših glavah ne obstaja, želimo si pokazati še eno dobro predstavo. Čeprav imamo dva zadetka prednosti, nas zagotovo čaka najtežja tekma v zadnjih letih," pred tekmo razmišlja trener Monaca Leonardo Jardim.

Monaco je lahko po PSG še drugi francoski klub, ki bo izločil angleškega. Prejšnji teden so z izločitvijo Chelseaja pravljico spisali Parižani, bodo šli Monačani po stopinjah rojakov?

Ne spreglejte