Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
4. 10. 2013,
6.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ante Šimundža Ante Čačić NK Maribor NK Maribor Marcos Tavares

Petek, 4. 10. 2013, 6.26

7 let, 12 mesecev

Ante začel tam, kjer je Ante končal

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ante Čačić je moral zaradi porazov, ki jih v zadnjem času ni bilo malo, zapustiti Maribor, njegov naslednik Ante Šimundža pa je nadaljeval tam, kjer je Hrvat končal. Pri porazih.

Wigan je pred domačimi navijači v drugem krogu lige Europa zasluženo prišel do treh točk in prve evropske zmage v zgodovini kluba. Maribor je iskal prvo točko na angleških tleh, a bil predvsem v prvem polčasu občutno preslab, da bi na kaj takega lahko upal. Angleži bi lahko vodili s še višjo razliko, a k sreči niso bili najbolj natančni v zaključkih akcij. V drugem polčasu so slovenski prvaki zaigrali veliko bolje, si priigrali tudi nekaj priložnosti, a se porazu z 1:3, pri katerem so še drugič zapored gol prejeli v sodnikovem podaljšku – tokrat enega in ne kot proti Rubinu Kazanu dva – , niso mogli izogniti. Angleški prvoligaš je bil pač boljši. Težko je ocenjevati delo novega trenerja, saj je jasno, da je to, kar smo videli v Wiganu, še zapuščina njegovega predhodnika. Prav veliko sprememb v ekipi ni bilo, Ante Šimundža je zaigral s podobno postavitvijo kot Ante Čačić, tudi postava je bila dokaj podobna, a v nekaj dneh, kolikor je trener Maribora, prav veliko sprememb seveda ni mogel narediti. Kaj je povedal po tekmi?

Kljub porazu marsikaj dobrega

"Za nami je pestra, zanimiva tekma. Ko smo po veliki napaki prejeli prvi gol, je šlo vse skupaj v neželeno smer. Vratarjeva napaka je Wiganu žal pomagala, da je dobro začel, a Jasmin Handanović je imel pred tem nekaj dobrih posredovanj, zato ne smemo s prstom kazati nanj," so bile prve besede, ki jih je novemu evropskemu porazu namenil mladi trener, ki je v Ljudskem vrtu že delal, in sicer kot pomočnik Darka Milaniča.

Kljub porazu in slabi igri v prvem polčasu je v Wiganu videl tudi nekaj dobrih stvari. "Marsikaj je bilo dobrega. Veseli me odziv ekipe, ki je po zaostanku pokazala ustrezno voljo in željo. Poskušali smo biti nevarni v napadu, potem ko smo zadeli, pa smo prevzeli pobudo. Ob odličnem strelu Marcosa Tavaresa smo bili zelo blizu izenačenju. Ko smo z vsemi silami napadli za drugi gol, pa smo v končnici tekme žal prejeli še tretjega," je pohvalil prizadevnost svojih varovancev in za konec dodal: "Delali smo veliko napak, ki so na tako visoki ravni seveda kaznovane. Kljub porazu je marsikaj z nocojšnje tekme spodbudno za prihodnost. Seveda pa nas čaka še veliko dela, da bo ekipa takšna, kot si želimo." Veliko dela bo imel Šimundža že v prihodnjih dneh, saj ga že konec tedna čaka veliki prvenstveni derbi, ko bo v nedeljo doma gostil Olimpijo. Prav gotovo si ne bi želel, da bi trenersko pot v ljubljenem klubu, katerega legenda je, začel z dvema porazoma in neuspehom proti največjemu rivalu.

Ne spreglejte