Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 4. 2008,
13.26

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 4. 4. 2008, 13.26

8 let, 5 mesecev

Aljančič: Smo kot kakšna druga ekipa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Po porazu in nekaterih zadnjih ne preveč prepričljivih predstavah se vodilna ekipa PrveLige Telekom Slovenije v 26. krogu odpravlja v Celje.

Pred Domžalčani je kot že rečeno gostovanje na celjski Areni Petrol, kamor pa gredo s slabo popotnico. V zadnjem krogu jih je pred domačimi gledalci na kolena spravil ljubljanski Interblock in njihovo prednost pred drugouvrščeno HiT Gorico znižal na sedem točk. Tudi tokrat so državni prvaki pokazali, da imajo veliko težav z doseganjem zadetkov, saj so do edinega zadetka na zadnjih štirih srečanjih prišli s pomočjo avtogola (beri: Boštjana Jelečeviča).

Kako do želene forme? Samo z delom

Njihov četrti poraz je že nekoliko načel samozavest, zato so pred gostovanjem v "knežjem mestu" zelo previdni. "Vidi se, da smo v določeni strelski krizi. Trudimo se, da bi izboljšali ta segment igre, kar bi nam znova prinašalo zmage," je za Sportal pred tekmo z MIK CM Celjem dejal Janez Aljančič.

Ponavadi za "post" napadalcev lahko del krivde pripišemo tudi zvezni vrsti … "Mislim da niti ni tako pomembno, kje najbolj 'škripa'. Ali je to v napadu ali na sredini. Vidi se, da nismo 'pravi' in smo kot kakšna druga ekipa v primerjavi s prvim delom sezone. Samo z delom pa lahko znova pridemo v želeno formo, v zmagovite tirnice in na koncu tudi do naslova prvaka," je svoje videnje nad trenutnim stanjem podal domžalski bočni nogometaš.

Domžalčani nazadnje poraženi iz Celja

Tudi Celjani se v dvoboj podajajo s porazom. V 25. krogu so resda visoko s 5:1 premagali Livar, ko pa je že kazalo, da se moštvo Pavla Pinnija počasi bliža proti vrhu, pa jim je v zaostali tekmi načrte prekrižal Koper (0:2). Oba zadetka je, zanimivo, dosegel ravno nekdanji napadalec Domžal Darko Djukić. To bo drugo gostovanje državnih prvakov v letošnji sezoni na Areni Petrol, prvo se je namreč končalo z zmago gostiteljev z 2:0. Preostali tekmi, če štejemo tudi pokalno tekmovanje, pa so dobili Domžalčani. "Ne preostane nam drugega, kot da se čim prej izvlečemo iz tega 'dre.a'. Gremo na zmago, saj nam kaj drugega niti ne preostane. Konkurenti se nam bližajo, res je, da so nam znova šli na roko tudi ostali rezultati, ampak ne smemo gledati na druge. Vso pozornost moramo usmeriti nase in na naše težave in poskušati tekmo v Celju zmagati," razmišlja "Aljo".

Paziti na Dvorančiča

Celjani so v zimskem prestopnem roku doživeli precej sprememb, saj so odšli nekateri nosilci igre (Dominik Beršnjak, Sebastijan Gobec, Dejan Rusič …). Vendar pa tudi s prenovljeno ekipo še ne kažejo stabilnosti. "Pričakovalo se je, da bodo v nadaljevanj prvenstva veliko boljše igrali. Ampak podobno velja tudi za nas. Nikoli pa ne veš, kako se bo razpletlo srečanje …," pravi 23-letni nogometaš, ki kot največjo nevarnost s strani vidi v? "Pazljivi moramo biti na nekdanjega soigralca Slavišo Dvorančiča. "Zakon bivšega" je namreč vsem dobro znan. Tudi ostali njihovi napadalci so dobri, zato bo potrebno biti še posebej previden. Naše priložnosti pa vidim v njihovi obrambi," je še povedal Aljančič.

Brez Elsnerja, Breziča, Žinka in Benka

V ekipo Slaviše Stojanoviča se po prestani kazni vrača Rok Hanžič, obrambna vrsta pa bo tokrat oslabljena za kapetana Luko Elsnerja. Na sredini igrišča bo prav tako zaradi kartonov manjkal Danijel Brezič, ki je v mesto ob Kamniški Bistrici prišel ravno iz Celja. Zaradi poškodbe pa sta že nekaj časa na stranskem tiru Jože Benko in Luka Žinko.

Srečanje se bo začelo v soboto ob 16.30, pravico pa bo delil Robert Kranjc.

Ne spreglejte