Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 9. 2014,
14.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Srečko Katanec Litva

Petek, 5. 9. 2014, 14.26

7 let, 12 mesecev

Albanci z zvijačo razjezili Srbe, Ronaldo utišal Dance, Nemci le remizirali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kvalifikacijska tekma v Beogradu za uvrstitev na evropsko prvenstvo leta 2016 je bila po 42 minutah prekinjena in tudi odpovedana zaradi izgredov na igrišču in tribunah. Nemci spet brez zmage.

V Beogradu sta si iz oči v oči stala rivala in sovražnika Srbija in Albanija, ki je eno največjih pozitivnih presenečenj uvodnega dela ciklusa. Tekma je bila v 42. minuti prekinjena zaradi provokacije Albancev, ki so na štadion z daljinsko vodenim "helikopterčkom", na katerem je bila obešena albanska zastava. Na zastavi naj bi bila upodobljena velika Albanija in mala Srbija, kar je razjarilo celoten štadion.

Vse skupaj je še pogrelo strasti, ko je srbski branilec Stefan Mitrović le uspel ujeti rep zastave in jo na silo potegnil na travnato površino. Vse skupaj niso mirno gledali albanski nogometaši, ki so popadli Mitrovića in mu iz rok iztrgali zastavo. Na igrišče so na to pritekli tudi rezervni nogometaši in vnel se je vsesplošen pretep. Ko so svoje pristavili še navijači, glavnemu sodniku Martinu Atkinsonu ni preostalo drugega, kot da tekmo prekine in nogometaše odpelje v slačilnice.

Skoraj pol ure smo čakali, kaj se bo s to tekmo zgodilo, na koncu pa so odgovorni le odločili, da tekmo dokončno prekinejo. Tveganje bi bilo preveliko, očitno garda policistov in redarjev ni mogla obljubiti, da se gostujočim nogometašem do konca tekme ne bi nič pripetilo.

Dvoboj skupine D med svetovnimi prvaki Nemci ter Irci, ki ga je na štadionu Veltins Arena v Gelsenkirchnu sodil najboljši slovenski delivec pravice Damir Skomina, se je končal brez zmagovalca.

Švicarji so se poigrali s San Marinom, Portugalci pa so z zadetkom Cristiana Ronalda v 95. minuti prišli do pomembne zmage na Danskem.

Nizozemska poražena na Islandiji

V skupini A so Čehi v gosteh pomendrali Kazahstance in ohranili vodilno mesto, Islandija pa je šokirala močno Nizozemsko. Tretjeuvrščeno reprezentanco z letošnjega SP v Braziliji je premagala z 2:0. Oba zadetka za gostitelje je v Reykjaviku dosegel stari slovenski znanec Gylfi Sigurdsson. V skupini B je Bosna in Hercegovina v Zenici remizirala z Belgijo. Edin Džeko je Sušićevo četo popeljal v vodstvo, ki pa ga je po napaki domačega vratarja Asmirja Begovića izničil Radja Nainggolan. Izrael je pričakovano visoko odpravil Andoro, Wales pa je doma s težkimi mukami, saj je ostal na igrišču le z desetimi igralci, premagal Ciprčane.

V skupini H so Hrvati v Osijeku ponižali Azerbajdžan s 6:0, dva zadetka je dosegel povratnik Ivan Perišić. Italija se pri južni sosedi Malti ni naprezala in prišla do novih točk z najbolj tesnim rezultatom (1:0), zmagovalca je s prvencem odločil Graziano Pelle, Norveška pa je napovedala boljše čase z zmago 2:1 Bolgarijo. V igro je vstopil tudi obetavni Martin Ødegaard, ki je star komaj 15 let in 300 dni, s tem pa je postal evropski rekorder. Tako mlad nogometaš še ni nikoli zaigral na kvalifikacijski tekmi pod okriljem Uefe.

Anglija stežka do točk v Estoniji

Talin bo očitno trd oreh za vse favorite v skupini E. Slovenija je tam proti Estoniji izgubila, Anglija je imela veliko dela, da je prišla do polnega izkupička. Z golom s prostega strela ji ga je zagotovil Wayne Rooney 15 minut pred koncem tekme. Pred tem Angleži niso mogli najti poti do estonskih vrat, pa čeprav so bili domači od začetka drugega polčasa z igralcem manj na igrišču, saj so prejeli rdeči karton.

V torek se bosta v skupini E v San Marinu udarila še ena najslabših nogometnih reprezentanc na svetu ter ranjena Švica, ki po dveh zaporednih porazah pričakuje prvi paket treh točk.

Slovenija z zmago iz Litve

Slovenija je po zmagi v Litvi spet v igri za EP. Poraz iz Estonije na uvodu kvalifikacij je pozabljen. Potem ko je Slovenija v četrtek v Mariboru z veliko mero sreče premagala Švico z 1:0, strelec je bil Milivoje Novaković z enajstih metrov, je zdaj zmagala še v Litvi, junak pa isti. Po slabem začetku Slovenije je priljubljeni Novagol najprej zadel po 33 minutah igre po zelo lepi podaji Nejca Pečnika, ki je tekmo tokrat začel v prvi postavi, drugič pa že pet minut za tem, ko je zadel po podaji Kevina Kampla.

Po tem je Slovenija brez večjih težav zadržala vodstvo in prišla do novih treh točk, ki jo zdaj uvrščajo na drugo mesto kvalifikacijske skupine E. Nadaljevanja kvalifikacij, Slovenijo sredi novembra čaka gostovanje na kultnem štadionu Wembley v Londonu, kjer se bo pomerila s favoritinjo skupine Anglijo, se lahko veselimo.

Ne spreglejte