Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
1. 10. 2012,
6.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 10. 2012, 6.20

8 let

Alarm? Od sedmih igrala le ''kozlička'', Matavž bolan

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski selektor Slaviša Stojanović ne more biti najbolj zadovoljen z učinkom reprezentantov. Večina branilcev ni zaigrala, prvi napadalec Tim Matavž ima gripo, Zlatan Ljubijankić je bil izključen.

Samir Handanović: Inter je dočakal prvo domačo zmago v tej sezoni. V zadnji tekmi 6. kroga serie A je na San Siru premagal Fiorentino z 2:1 in se povzpel na tretje mesto. Ljubljančan je branil vso tekmo, po žogo pa je moral v mrežo v 40. minuti, ko je Brazilec Romulo postavil končni rezultat 2:1. Takrat je bil prvi slovenski vratar nemočen.

Jasmin Handanović: Maribor je ''popoln'' september kronal z domačo zmago nad Muro 05, prvi vratar ''vijolic'' pa je v Ljudskem vrtu mrežo ohranil nedotaknjeno. Na tekmi s Prekmurci ni imel veliko dela, ga pa je v prvem polčasu rešil okvir vrat.

Jan Oblak: Rio Ave je priredil veliko presenečenje, saj je v soboto v portugalskem prvenstvu zaustavil Porto (2:2). Velikan se je v gosteh reševal v zadnjih minutah, saj je v 89. minuti dosegel zadetek za končnih 2:2. Slovenski vratar, posojen s strani Benfice, je blestel na vratih moštva Rio Ave in po tekmi prejel visoko oceno.

Vid Belec: Inter je dočakal prvo domačo zmago v tej sezoni. V zadnji tekmi 6. kroga je na San Siru premagal Fiorentino z 2:1 in se povzpel na tretje mesto. Štajerec je dvoboj spremljal s klopi.

Mišo Brečko: Köln je izplaval iz krize. V petek je v gosteh ugnal Paderborn in se na lestvici druge nemške lige povzpel na 14. mesto. Za tretjim 1860 Münchnom zaostaja osem točk. Zasavec je na Benteler-Areni odigral vso tekmo, kot pravi kapetan pa z natančnim predložkom z desne strani prispeval podajo za vodilni zadetek Kölna.

Boštjan Cesar: Podobno kot njegov reprezentančni soigralec Jokić je poraz Chieva na ''slovenskem'' obračunu v Palermu spremljal s klopi za rezervne gledalce. Verončani v serie A so padli na ''kritično'' 18. mesto.

Bojan Jokić: Podobno kot njegov reprezentančni soigralec Cesar je poraz Chieva na ''slovenskem'' obračunu v Palermu je spremljal s klopi za rezervne gledalce. Verončani so v italijanskem prvenstvu padli na ''kritično'' 18. mesto.

Dejan Kelhar: Qabala je v 7. krogu prve azerbajdžanske lige doma remizirala z Azalom (0:0). Brežičan je ostal na klopi, Qabala pa za vodilnim Simurqom zaostaja sedem točk.

Dominic Maroh: Köln je izplaval iz krize. V petek je v gosteh ugnal Paderborn in se na lestvici druge nemške lige povzpel na 14. mesto. Za tretjim 1860 Münchnom zaostaja osem točk. Podobno kot Brečko je odigral vso tekmo, v sodnikovem podaljšku pa prejel rumeni karton.

Andraž Struna: Cracovia Krakov se vzpenja na lestvici druge poljske lige. V soboto je v gosteh ugnala Kolejarz Stroze z 1:0 in se ustavila na četrtem mestu. Koprčan ni stopil na igrišče, je bil pa vso tekmo dejaven Rok Štraus.

Marko Šuler: Legia Varšava je v 6. krogu poljskega prvenstva remizirala v Lubinu (2:2). Za ekipo iz poljske prestolnice je bil dvakrat uspešen Marek Saganowski. Korošec, ki je med tednom zaigral na pokalnem srečanju, je tokrat soigralce na delu spremljal s klopi za rezervne igralce. Legia je na visokem drugem mestu, za vodilnim Widzewom zaostaja točko.

Armin Bačinović: Hellas Verona je v soboto v tekmi 7. kroga italijanske druge lige doma odpravila Bari (1:0) in na lestvici zadržala visoko tretje mesto. Mariborčan je ostal na klopi.

Valter Birsa: Torino je v nedeljo ''torpediral'' Atalanto sredi Bergama in jo ponižal s 5:1. Čeprav so gostitelji povedli, so nato ''biki'' do konca prvega polčasa izenačili, v drugem pa bili popolni gospodarji na igrišču in napolnili domačo mrežo. Primorec zaradi poškodbe mišice, ki jo je staknil na reprezentančni tekmi v Oslu, ni kandidiral za srečanje. Vprašanje je, ali bo nared za prihajajoča dvoboja s Ciprom in Albanijo.

Josip Iličić: Palermo je dočakal prvo zmago. In to kakšno! S 4:1 je na Renzu Barberi odpihnil Chievo in se na lestvici povzpel na 17. mesto. Kranjčan je odigral vso tekmo, njegov nastop pa je pri trenerju Gian Pieru Gasperiniju požel pohvalo.

Andraž Kirm: Groningen je v 7. krogu ''eredivisie'' s 3:2 premagal Rodo. Gostje so dvakrat izenačili, nato pa je polno vrečo točk gostiteljem na Euroborgu priigral trikratni strelec Michael de Leeuw. Srečanje je odločil v tretji minuti sodnikovega podaljška, ko na igrišču ni bilo več Ljubljančana. Kirm je začel tekmo in odigral 74 minut. Groningen zaseda 9. mesto.

Jasmin Kurtić: Čeprav je na tekmi med Palermom in Chievom v igro vstopil šele v 81. minuti, je že v prvi akciji na igrišču prispeval podajo za zadnji zadetek gostiteljev (4:1), ki ga je dosegel izkušeni kapetan Fabrizio Miccoli, tudi najboljši igralec srečanja. Palermo je dočakal prvo zmago v tej sezoni.

Darijan Matić: Kryvbas je v ukrajinskem prvenstvu navdušil navijače z visoko nedeljsko zmago nad Metalurgom iz Zaporožja. Klub iz Krivoj Roga je dosegel kar pet zadetkov in se na lestvici povzpel na 9. mesto. Ljubljančan ponovno ni kandidiral za srečanje.

Aleksander Radosavljević: VVV Venlo je v zadnji tekmi 7. kroga nizozemskega prvenstva razočaral navijače, saj je na domačem štadionu De Koel od PSV-ja prejel kar pol ducata zadetkov. Izkušeni Kranjčan je v igro vstopil šele v 88. minuti, VVV pa je na zadnjem mestu.

Mirnes Šišić: OFI Kreta je v soboto z 1:2 izgubila na gostovanju pri Kerkyri. V otoškem derbiju, Kerkyra namreč prihaja iz otoka Krf, je Velenjčan odigral vso tekmo. OFI je po petih krogih na sedmem mestu, Kerkyra pa je zmagala prvič v tej sezoni.

Dare Vršič: Dunajska Austria je v soboto doma remizirala z novincem WAC-om (1:1) in dovolila mestnemu tekmecu Rapidu, da jo prehiti na lestvici. Šlo je za nohte, saj so ''vijolice'' do točke na štadionu Generali pred 9.578 gledalci prišle z zadetkom v 87. minuti. Najboljši strelec 1. SNL v minuli sezoni je odigral le prvi polčas, saj še čuti posledice nedavne poškodbe, nato pa ga je zamenjal Alexander Grünwald. Vršič je v tej sezoni nastopil devetkrat in še čaka na strelski prvenec.

Zlatko Dedić: Bochum je v času nedeljskega kosila remiziral z Ingolstadtom (1:1). Točko si je zagotovil pet minut pred koncem rednega dela. Takrat je bil na igrišču tudi Koprčan, ki je vstopil v igro v 74. minuti in zamenjal Japonca Jusukeja Tasako. Zatresljal je eno priložnost. Bochum je po 8. krogu na 11. mestu. Ima točko več od Kölna.

Zlatan Ljubijankić: Omiya Ardija je v 27. krogu japonskega prvenstva doma remizirala z Jokohamo Marino. Gledalci v Saitami niso dočakali zadetkov, so pa videli rdeči karton. V 63. minuti ga je prejel prav Ljubljančan. To je bil njegov drugi rumeni karton, prvega je prejel ob koncu prvega polčasa. Milivoje Novaković se je trudil 88 minut, zadel tudi okvir vrat, a je ostalo pri 0:0. Izbranci Zdenka Verdenika so na ''varnem'' 15. mestu, ki zagotavlja obstanek v japonski prvi ligi.

Tim Matavž: PSV je imel strelski trening na gostovanju v Venlu, kjer je zadnjeuvrščeno ekipo VVV spravil na kolena z visokih 6:0. Po tri zadetke sta dosegla Belgijec Dries Mertens in Nizozemec Jürgen Locadia, slovenski napadalec pa zaradi gripe, ki je še vedno ni prebolel, ni kandidiral za mesto v ekipi. Bo v zimskem prestopnem roku res zapustil Eindhoven? Zanj naj bi se zanimala tudi Fiorentina.

Nejc Pečnik: Sheffield Wednesday je v soboto izgubil na gostovanju pri Wolverhamptonu. ''Volkovi'', ki jih trenira nekdanji trener Kölna Stale Solbakken, so na Molineuxu dosegli zmagoviti zadetek v 43. minuti, Korošec pa je pri ''sovah'' odigral 63 minut. Sheffield je na lestvici v ''championshipu'' šele na 22. mestu.

Etien Velikonja: Cardiff City je v ''championshipu'' v odlični formi. V 8. krogu je doma ugnal Blackpool s 3:0, na lestvici pa je na izvrstnem drugem mestu. Primorec je srečanje spremljal s klopi za rezervne igralce.

Ne spreglejte