Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 8. 2008,
19.45

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 10. 8. 2008, 19.45

8 let, 5 mesecev

Ajdovci znova nerešljiva uganka za Koprčane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Primorja so v 4. krogu PrveLige Telekom Slovenije premagali Koper z 2:0 (1:0). Koprčani v gosteh niso ugnali Ajdovcev že več kot deset let.

Ajdovci so pokazali letos najboljšo predstavo, ki jih je nagradila z zanesljivo zmago proti Kopru. Ta rdeče-črnih v Ajdovščini ni premagal že skoraj deset let. Sicer pa je bil za "sinove burje" današnji uspeh šele prva letošnja zmaga, s katero so se vendarle nekoliko otresli začelja prvenstvene lestvice. Za točko so prehiteli tudi današnje tekmece.

V prvem delu so gledalci spremljali enakovredno igro, vendar so si več priložnosti pripravili gostitelji. Razpoloženi Mlakar je že v osmi minuti zaposlil Kosmača, vendar je slednji z glavo žogo slabo zadel. Nekoliko pozneje je spet prišlo do identične priložnosti za Ajdovce, vendar je takrat zgrešil Krstič. Tudi hitri Šaranović je prodiral po levi strani in streljal, toda Rajčevič je v zadnjem trenutku podstavil nogo.

Sodnik ni okleval

V 22. minuti je Mertelj v svojem kazenskem prostoru s hrbta oviral Mlakarja, sodnik Goričan ni okleval in je pokazal na belo točko. Zanesljivi izvajalec enajstmetrovke je bil Šaranović. Pet minut pozneje so Koprčani imeli priložnost za izenačenje. Cvijanovič je nad hitrim Amusanom storil prekršek, potem pa je prosti strel s 26 metrov izvedel Viler, streljal prek živega zidu in zadel levo vratnico. V zadnji minuti je novo duhovito akcijo začel Mlakar, ki je zaposlil Šaranovića, ta je sam stekel proti vratom in streljal, vendar je Hasić branil.

Brazilec postavil končno odločitev

V drugem delu je Primorje popolnoma prevladovalo. Že v prvi minuti nadaljevanja je Šaranović zgrešil nemogoče, ko je bil sam pred vrati, a je bil nenatančen. Nekaj trenutkov zatem sta Teinović in Da Silva lepo kombinirala, Brazilec je nesebično podal na desno stran do Šaranovića, vendar je bil vratar Hasić spet na mestu. Gosti, ki niso pokazali ničesar, so si vseeno priigrali eno priložnost, ko je Pahor z glavo žogo poslal mimo leve vratnice.

Odločitev o zmagovalcu je padla v 72. minuti, ko je po globinski podaji Škerjanca sam proti koprskim vratom stekel Da Silva in na koncu s strelom ob levi vratnici rutinirano povišal ajdovsko vodstvo. Zadnje minute so bile spet na strani Primorja, koprska obramba pa je morala kar dvakrat žogo izbiti z golove črte.


Fotoutrinki s tekme:











Ne spreglejte