Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 8. 2008,
19.43

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 24. 8. 2008, 19.43

8 let, 5 mesecev

Ajdovci nadigrali Velenjčane, Junuzović kralj strelcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Primorja so v 6. krogu PrveLige Telekom Slovenije premagali Rudar iz Velenja s 3:1 (2:1). Napadalec gostov Edin Junuzović je dosegel že peti zadetek v tej sezoni.

Primorje je v obračunu s povratnikom na prvoligaško nogometno sceno, ki je imel v Ajdovščini izdatno podporo s tribun, predvsem v prvem polčasu prikazalo odlično predstavo, s hitro, domiselno in predvsem kombinatorno igro pa je povsem zasluženo osvojilo vse tri točke.

Domača ekipa je že prvo priložnost kronala z zadetkom. Škerjanc in Selimi sta izvedla dvojno podajo na desni strani, slednji je poslal močan in natančen predložek, Serdarević pa je s telesom prevaral svojega čuvaja Goloba in žogo ob desni vratnici poslal za hrbet nemočnega velenjskega čuvaja mreže Savića. Le štiri minute kasneje je domača zasedba izpeljala na las podobno akcijo, Serdarevićev strel pa je zaustavila vratnica.

Kapetan za 2:1

V nadaljevanju sta priložnosti za povišanje izida zapravila še Cvijanovič in Da Silva, v 23. minuti pa so gosti iz Šaleške doline izpeljali učinkovit napad. Pobudnik akcije je bil Trifkovič, ki je z desne strani poslal predložek, Junuzović pa je s strelom z glavo premagal "okamnelega" domačega vratarja Neneziča.

Ob koncu prvega dela je najprej močan strel Škerjanca končal prek velenjskih vrat, v sami končnici pa je Serdarević poslal lep predložek v kazenski prostor gostov, v gneči pa se je najbolje znašel Ostojič in s šestih metrov povišal na 2:1.

Gostje stiskali obroč

V drugem polčasu so pobudo prevzeli gosti, ki so predvsem prevladovali na sredini igrišča, izrazitih priložnosti pa si niso priigrali. V nadaljevanju so Velenjčani resno zagrozili prek Mujakovića in Omladiča, "projektil" izjemno razpoloženega domačega napadalca Selimija s 25 metrov pa je le za las zgrešil vrata gostov.

Velenjčani so v drugi polovici drugega polčasa vse bolj stiskali obroč okoli domačih vrat, gostitelji pa so jih ogrožali iz bliskovitih nasprotnih napadov. Iz enega od teh je Džuzdanovič v 85. minuti najprej zgrešil nemogoče, za napako pa se je odkupil že v naslednji minuti, ko je lepo podal Selimiju, ki je s peto postavil končni izid - 3:1.


Fotoutrinki s tekme:







Ne spreglejte