Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
1. 11. 2009,
20.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 1. 11. 2009, 20.26

8 let

Ačimovič in Halilovič zatresla mreži (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Izmed slovenskih nogometnih legionarjev, ki ne bodo prišli v poštev za nastop v dodatnih kvalifikacijah za SP 2010, sta se konec tedna med strelce vpisala Milenko Ačimovič in Denis Halilovič.

Avstrija Nekdanji kapetan slovenske reprezentance Milenko Ačimovič je na gostovanju Austrie Dunaj pri Magni iz Wiener Neustadta odigral vso tekmo in v 63. minuti prispeval prekrasen zadetek s prostega strela. Vijoličasti so od novinca v prvi ligi izkusili boleč poraz (3:4), potrebno pa je tudi dodati, da so od 35. minute igrali z igralcem manj. Sašo Fornezzi je med vratnicama Magne - pri zadetku Ačimoviča je bil nemočen - stal vso tekmo. Sturm Klemna Lavriča je doma brez težav odpravil Austrio Kärnten (4:0), nekdanji slovenski reprezentant pa je v igro vstopil v 76. minuti.

Rusija Saturn iz predmestja Moskve je v 27. krogu ruskega prvenstva pred domačimi gledalci ugnal Himki (1:0). Strelec zmagovitega zadetka je bil nekdanji nogometaš Ptujčanov, Velenjčanov in Celjanov, 23-letni Denis Halilovič.

Švedska AIK iz Stockholma je v zadnjem krogu švedskega prvenstva v gosteh ugnal IFK Göteborg (2:1) in potrdil naslov državnega prvaka. V sodnikovem podaljšku je v igro vstopil tudi Miran Burgič, ki je imel v tej sezoni veliko težav s poškodbami, tako da je zbral le osem nastopov.

Anglija Watford je v 15. krogu druge angleške lige prepričljivo izgubil na gostovanju pri WBA (0:5). Jure Travner ni kandidiral za nastop.

Hrvaška Rijeka je v 13. krogu hrvaškega prvenstva doma izgubila s Slaven Belupom (2:3), Nastja Čeh pa je pri gostiteljih v igro vstopil v 65. minuti in kmalu prispeval podajo za zadetek Radomirja Đalovića (2:1). Gostje iz Koprivnice se niso predali in v zaključku tekmo preobrnili v svojo korist.

Nizozemska Groningen je doma izgubil z branilcem nizozemskega naslova - AZ Alkmaar (0:1). Tim Matavž je v igro vstopil v 73. minuti.

Romunija Steaua je v derbiju romunskega prvenstva v gosteh odpravila Politechnico Temišvar (1:0). Dare Vršič (med tednom se je v pokalnem tekmovanju vpisal med strelce) je tekmo spremljal s klopi za rezervne igralce, Dejan Rusič pa ni kandidiral za nastop. Rapid iz Bukarešte je zanesljivo s 3:0 ugnala Otelul Galati, Darijan Matič je odigral vso tekmo., Politechnica iz Iasija pa je morala priznati premoč Dinamu iz romunske prestolnice (1:3). Andrej Pečnik je bil na igrišču le prvi polčas in si v 36. minuti prislužil rumeni karton, medtem ko Dominik Beršnjak ni nastopil.

Italija Mladi vratar Gallipolija Jan Koprivec zaradi poškodbe ni prišel v poštev za drugoligaško gostovanje pri Albinoleffeju (0:2).

Ciper APOP Kinyras Peyias je na gostovanju pri Omonii v Nikoziji izgubil z 0:1. Barve gostov so vso tekmo branili trije slovenski legionarji; Zoran Zeljkovič, Luka Žinko in Dejan Grabič.

Škotska Nekdanji mladi reprezentant Danijel Marčeta je dvoboj škotskega prvenstva med St. Johnstonom in Falkirkom (3:1) spremljal z gostujoče klopi za rezervne igralce.

Ne spreglejte