Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 10. 2010,
17.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 1. 10. 2010, 17.50

8 let

Zvezdniki Miamija treninge začeli v soju žarometov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
S treningi so se začele priprave pred novo sezono košarkarske lige NBA. Največ pozornosti so bili deležni košarkarji Miami Heat, ki so za marsikoga glavni favoriti za naslov prvaka.

Pred sezono je seveda v središču pozornosti Miami, ki je pred sezono povsem spremenil ekipo in jo močno okrepil. Uvodni del enotedenskih priprav poteka v vojaški bazi Hurlburt Field na Floridi. Prvi zvezdnik je seveda LeBron James, kateremu mnogi očitajo odhod iz Clevelanda. Vendar sodeč po treningih si krilni košarkar že ustvarja svojo vlogo v moštvu, saj sodi med najbolj zagrete in glasne na treningih. "Takšen pač sem. V pogodbi ni zapisano, da moram to dati ekipi, vedno sem glasen in vodja ekipe. Ne želim si že prve dni zapraviti kredit pri soigralcih, vendar ne morem se zadrževati. Moje voditeljske lastnosti mi tega ne dopuščajo," je povedal dvakrat najkoristnejši igralec rednega dela lige.

Dwayne Wade je tako dobil soigralca s katerim se lahko po letu 2006 znova spogleduje s šampionskim prstanom, vendar na treningih mu niti "Kralj James" ne popušča. "On je vedno takšen. S svojimi sposobnostmi bo vse v ekipi naredil še boljše," sporoča Wade.

Nekoliko v senci prvih zvezdnikov je bil Chris Bosh, od katerega se prav tako veliko pričakuje. "Intenzivnost je na visokem nivoju, imamo pa veliko talenta. Ti fantje si zares želijo zmagovati, vemo pa, kaj je potrebno za to narediti," dodaja krilni center, ki prav tako še nima znamenitega prstana.

Prvi test čaka Miami že v torek, ko bodo odigrali prvo pripravljalno tekmo proti Detroitu. Takrat bodo že lahko preizkusili obrambo, kateri so namenjali največ pozornosti. To je tudi razumljivo glede na napadalni talent, ki ga premora ekipa. Le sedem dni kasneje pa jih čaka tudi zanimiv obračun proti moskovskemu CSKA-ju, kjer igra Matjaž Smodiš. Bo "vročica" vroča že na pripravljalnih tekmah?

Ne spreglejte