Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
31. 7. 2015,
6.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Zoran Dragić Boston Celtics Miami Heat

Petek, 31. 7. 2015, 6.30

8 let

Zoran Dragić je bil sprva šokiran, nato se je sprijaznil

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Da je liga NBA velik posel, je na svoji koži pred dnevi občutil Zoran Dragić, ki je moral zapustiti Miami Heat. Poslali so ga v Boston Celtics, a še ni povsem prepričan, kje bo nadaljeval kariero.

Pri moštvu Miami Heat so zaradi podpisovanja večjih pogodb, med njimi je bila tudi od Gorana Dragića v višini 85 milijonov dolarjev (77,5 milijona evrov), prestopili dovoljen proračun, ki ga imajo lahko ekipe v ligi NBA.

Če klub ostane nad to številko, mora plačati luksuzni davek. Ta pa se povzpne v višave, saj je ovrednoten na približno trikratni znesek, kolikor klub presega dovoljeni proračun. In med tistimi, ki so morali zapustiti Miami, je bil tudi Zoran Dragić: "Malce sem bil šokiran. Vsakemu igralcu je hudo, vendar sem se hitro sprijaznil. Zakaj bi žaloval? Zdaj sem v Boston Celtics."

Preden so pri Miamiju objavili novico, ga je agent poklical in mu razložil, zakaj je do prestopa prišlo. Čeprav je videti v težkem položaju, ne obupuje, saj verjame, da ga tudi drugje čaka svetla prihodnost v ligi NBA: "Še vedno ostajam v NBA. Prodali so me v Boston. Mogoče je pa to to in je zame morda boljša rešitev. Malce mi je težko, ker sem moral Miami zapustiti zaradi tega, ker so prišli v cono luksuznega davka in so se morali znebiti igralcev. Med njimi sem bil na žalost tudi jaz."

"Ne znam povedati, kaj bo. Vse je še sveže."

Iz Miamija so mu poslali elektronsko sporočilo in se mu zahvalili, z novimi lastniki pa še ni bil v stiku: "V ligi NBA je to posel. Zdaj sem v Bostonu. Ne vem, ali bom ostal v novem klubu ali me bodo poslali kam naprej. Bom videl, kje bom pristal. Nisem se pa še z nobenim iz Bostona slišal, ker se je zgodilo šele pred dnevi. Vse je sveže. Gledajo, kaj bodo naredili, ker imajo v ekipi zdaj 17 igralcev. Ne znam povedati, kaj bo. Agent ureja stvari."

Selitev je zapletla tudi celotno zadevo pri njem in ženi, saj oktobra pričakujeta otroka. Sprva sta imela v načrtu, da bo rodila v Miamiju, vendar zdaj celo obstaja možnost, da se bo to zgodilo v Sloveniji, saj Zoran še ne ve natančno, kje bo nadaljeval kariero.

Jasno pa je, da bo od 1. avgusta naprej na voljo selektorju Juretu Zdovcu, ki ga kani že na naslednjih pripravljalnih tekmah proti Avstraliji (ponedeljek in torek) za kakšno minuto poslati na parket.

Ne spreglejte