Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
31. 3. 2008,
20.17

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 31. 3. 2008, 20.17

8 let, 3 mesece

''Zeleno'' leto 2007 zagon za zeleno-belo Olimpijo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Redna skupščina košarkarskega kluba Uniona Olimpije je bila ekspresna in ni prinesla revolucionarnih sprememb. Nov direktor naj bi bil znan v desetih dneh, ko naj bi se sestal upravni odbor.

Lahko bi rekli, da so pri Unionu Olimpiji kar preleteli osem točk dnevnega reda seje skupščine kluba. Vključno s pooblastili se jo je udeležilo 41 od 51 članov, ki so po tekočem traku potrjevali predloge dnevnega reda. Tako je Union Olimpija dobila v upravnem odboru dopolnilnega člana, in sicer v Blažu Košoroku (predstavnik podjetja Te-Tol), Toma Štufleka je zamenjal Klavdij Godnič (Mobitel), podpredsednika Milana Medveda pa Metod Podkrižnik (HSE).

Po katastrofalnem letu 2006, lani pozitivno stanje

Predsednik kluba Jure Jež se je dotaknil tudi številk, ki so v preteklih tekmovalnih obdobjih zaznamovale klub izpod šišenskega hriba. Tako je Olimpija leta 2006 ''pridelala'' 169.539.000 nekdanjih Tolarjev minusa, kar je 707.473 sedanjih evrov. Povsem drugačno je bilo lansko leto, ko se je v polnem teku začela sanacija kluba. Prihodki so znašali 3.406.874 evrov, odhodki pa 3.341.421, kar je 65.453 evrov pozitivnega stanja. ''V letu 2007 smo spremenili način poslovanja, kar se je izkazalo za dobro. Izkaz stanja nam vliva upanje za nadaljevanje, zato se bomo še naprej držali začrtanih smernic iz lanskega leta,'' je na kratko obrazložil Jež, ki se je dotaknil tudi prihodnost Olimpije. Slednja naj bi bila še veliko svetlejša kot v zadnjem letu: ''Cilje kluba smo razdelili na dva dela. Na poslovnem želimo voditi klub tako, da bo poslovanje transparentno na vseh področjih. Druga stvar je sanacija. V dveh letih naj bi bila končana. Kar nam je ostalo, je še relativno majhen del. Naš namen je pridobitev novih sponzorjev, katerim bi v marketinškem smislu nudili dovolj velik prostor, kot ga imajo denimo sedanji pokrovitelji. Želimo imeti polno dvorano in povečati stik z navijači, katere smo v preteklosti malo zanemarili, zato jih mislimo sedaj bolj vključiti v klub. Obenem pa hočemo blagovno znamko Union Olimpija popeljati k višavam, v katerih je nekdaj že letela.''

Direktor verjetno znan v desetih dneh

Ambiciozen plan pa ima upravni odbor kluba tudi na športnem področju, na katerem želi ponovno ''zagnati'' mladinski pogon, v članski konkurenci pa naj bi se Olimpija vsako sezono spogledovala z uvrstitvijo v TOP16 v elitni evroligi. ''V preteklosti smo premalo naredili za mlade košarkarje, mogoče je bilo premalo posluha v klubu. Želimo slovensko jedro v članski ekipi. Slednjo že sestavljamo za naslednjo sezono. V prvem planu je, da obdržimo glavnino ekipe iz letošnje sezone in jo ustrezno dopolnimo, da se bi lahko uvrstili v TOP16 evrolige, kar je tudi naš cilj za v bodoče. V ligi NLB se želimo venomer uvrščati na zaključni turnir najboljše četverice, v domačem okolju pa zadržati primat najboljšega,'' je načrte, ki smo jih že večkrat slišali, ponovno razkril predsednik kluba.

In kdaj bo znana zamenjava za nekdanjega direktorja Janeza Rajglja? Upravni odbor kluba se bo sestal v zelo kratkem času. Po besedah predsednika kluba v roku desetih dneh in takrat naj bi bil tudi znan nov direktor.

Seja skupščine KK Olimpija Ljubljana torej ni prinesla korenitih sprememb, veliko bolj podjetne pa bodo prihodnje seje upravnega odbora, ki bo poleg zapolnitve direktorskega stolčka obravnaval tudi ideje o nakupih igralcev, imenovanju novega oz. starega trenerja za prihodnjo sezono ... Seveda pa bo potrebno še veliko postoriti na področju sanacije in pridobivanju novih sredstev. Nenazadnje bo evroliga od klubov v sezoni 2009/10 zahtevala, da bodo imeli proračun petih milijonov evrov, kar pa za slovenski trg ni majhna številka.

Ne spreglejte