Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
1. 12. 2009,
14.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 12. 2009, 14.39

8 let

Zdovčev naslednik do konca leta

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po zagotovilih vodilnih mož Košarkarske zveze Slovenije bo ime selektorja članske reprezentance znano do konca leta. Zdovc vztraja pri svojih septembrskih besedah.

Pri KZS so že odločno pognali kolesje priprav na projekt "Turčija 2010", rešili marsikatero zagonetko, si zagotovili pripravljalno tekmo s špansko reprezentanco v novi dvorani v Stožicah, vseeno pa v celotni zgodbo ostaja velika neznanka. Kdo bo selektor slovenske reprezentance? Po najuspešnejši reprezentančni akciji v zgodovini slovenske košarke, četrtem mestu na EP na Poljskem in dokaj jasni zaupnici javnosti, ki je celotnem vtisu pripisala večjo težo kot pa zapravljeni priložnosti za zgodovinsko odličje, bi bil najbolj logičen odgovor – Jure Zdovc. Tudi ko se je nekdanji jugoslovanski in slovenski reprezentant po poljski avanturi sedmi sili pridušal in dejal, da zaradi prevelikega stresa in hudih naporov v prihodnje ne namerava hkrati vodi kluba in reprezentance, so mnogi zgolj zamahnili z roko, v prepričanju, da gre afektivno izjavo. A trener Uniona Olimpije, ki bo v kratkem dopolnil 43 let, tudi po dveh mesecih vztraja pri svojem stališču. O izbrani vrsti sicer javno ne želi razpravljati, a osnovno razmišljanje se po njegovih besedah ni spremenilo.

"Jure Zdovc ima prednost," ob selektorskem vprašanju poudarja predsednik KZS Dušan Šešok, ki ob tem, kot vse kaže, vendarle čuti, da Zdovčevo stališče ostaja odklonilno. Po predsednikovih zagotovilih pogovori s kandidati že potekajo "Selektorja bomo imeli še pred koncem leta," je še dodal Šešok, ki pa o imenih seveda ni želel razpravljati. A ni skrivnost, da krog kandidatov ni prav širok. Če odmislimo možnost angažiranja tujega strokovnjaka, se velja osredotočiti na trenerje, ki so bili med kandidati že pred dobrim letom, ko je naposled taktirka pristala v Zdovčevih rokah. V prvi vrsti gre za enega izmed dosedanjih pomočnikov Toma Mahoriča, nekdanjega selektorja mlade reprezentance Memija Bečiroviča, ki si trenerski kruh trenutno služi pri belgijskem prvoligašu Oosrendeja, in trenerja Rostova Saša Filipovskega.

Ne spreglejte