SiolNET. Sportal Košarka
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zdovc vse manj verjame

1

termometer

Delati v razmerah, kakršne vladajo pri Union Olimpiji, niso najbolj dobrodošle za zdravje tistih ljudi, ki so del ustroja ljubljanskega kluba. Jure Zdovc je vidno zaskrbljen po odstopu Jureta Ježa.

Na dan tekme državnega prvenstva z Geoplinom Slovanom so košarkarji kot tudi strokovno vodstvo Uniona Olimpije izvedeli, da z mesta podpredsednika kluba odstopa še Jure Jež, kar je imelo negativen prizvok v zmajevem gnezdu - kolikor je sploh lahko še bolj negativen. Trener Jure Zdovc je igral za številne klube v svoji karieri, vendar nikdar ni doživel takšne zgodbe, kot jo sedaj doživlja v Tivoliju: "Takšne res ne moreš doživeti. Tudi, če bi si jo kdo izmislil, bi bila težko verjetna. Sredin dogodek me je pretresel, kajti Jure Jež je bil eden zadnjih mož, ki je nekako vsaj poskušal pomagati klubu. Bil je vez med nami in upravo kluba. Z njegovim odstopom je sledil nov šok za igralce in strokovno vodstvo. Nisem vedel, kako bo ta odstop vplival na igralce na tekmi z Geoplinom Slovanom. Slišati zgodbo, da denarja ni in da ga klub ne more zagotoviti, je definitivno šok za vse nas."

Kako dolgo bodo igralci ter tudi trenerski štab vztrajali v takšni situaciji, je veliko in obenem zaskrbljujoče vprašanje. Ali bo prvi mož stroke Jure Zdovc lahko še dolgo prenašal klavrno stanje v Olimpiji, katerega posledica je neizplačevanje plač? "Huh. Če bo zdravje dopuščalo. Za enkrat imamo ta motiv, da se na tekmah dokažemo. Igralce moram pohvaliti, da delajo dobro. Videti je, da jim pade tudi koncentracija, na nas trenerjih pa je, da jih motiviramo za vsako tekmo posebej. Hkrati pa upamo, da se bo kaj uredilo," je še dejal za Sportal Zdovc, ki sicer verjame, da bi se lahko Olimpija postavila po konci, vendar vse manj.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin