Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
14. 1. 2016,
15.48

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Četrtek, 14. 1. 2016, 15.48

6 let, 7 mesecev

Zdovc vendarle ne bo nadaljeval reprezentančne zgodbe?

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V ponedeljek bo po izvršnem odboru KZS znano, kdo bo selektor. Dolgo časa se je zdel odgovor lahek - nadaljevanje zgodbe z Juretom Zdovcem. A v zadnjih dneh se pojavlja novo ime.

Po septembrskem prvenstvu se je kot najverjetnejši kandidat za nadaljevanje reprezentančne zgodbe, čeprav mu je pogodba z zvezo poteka, zdel Jure Zdovc, vendar po zadnjih podatkih ni več tako. Slovenija bi lahko v ponedeljek dobila novo ime na selektorskem stolčku.

Zdovc je pred kratkim prevzel atenski klub AEK, ki se želi boriti za visoka mesta v grškem prvenstvu, njegovo vodstvo pa naj ne bi bilo preveč navdušeno, da bi Konjičan poletje namesto klubu namenil še reprezentanci, so poročale Slovenske novice.

Kot glavnega kandidata se pred ponedeljkovo sejo tako omenja Srba Igorja Kokoškova, ki je bil v igri za selektorski stolček že po EP 2013 v Sloveniji, ko je mesto zapustil prvi tuji selektor Slovenije Božidar Maljković.

Takrat so se na zvezi, kjer danes niso želeli komentirati zadev, odločili za vrnitev Zdovca, kot kaže, pa bodo v ponedeljek ustoličili drugega tujega selektorja Slovenije.

Kdo je Kokoškov?

Danes 44-letni Kokoškov je trenersko pot začel leta 1992 pri OKK Beograd, kjer je vodil mladince, leta 2000 pa je postal prvi neameriški pomočnik trenerja v ligi NBA pri moštvu Los Angeles Clippers.

V zadnjih 12 letih je zamenjal pet moštev v ligi NBA, povsod pa je deloval kot pomočnik. Pot ga je vodila še k Detroit Pistons, Phoenix Suns, Cleveland Cavaliers, Orlando Magic, od prvega julija 2015 pa je pomočnik pri Utah Jazz.

V času službovanja pri Phoenixu, kjer je deloval med letoma 2008 in 2013, je veliko sodeloval tudi s prvim slovenskim zvezdnikom Goranom Dragićem.

Ob vlogi pomočnika je prvo večjo priložnost kot samostojni trener dočakal leta 2008, ko je postal gruzijski selektor.

Reprezentanco je pripeljal v A-divizijo in z njo nastopil na treh evropskih prvenstvih (osvojili so 11., 17. in 15. mesto). Prav na vseh je igral tudi proti Sloveniji in na vseh treh tekmah tudi izgubil.

Ne spreglejte