Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
16. 2. 2018,
11.02

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Šenčur Krka Sixt Primorska Petrol Olimpija

Petek, 16. 2. 2018, 11.02

6 let, 2 meseca

Pred sklepnim delom pokala Spar

Za številne je finale že dva dni prej

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
sixt primorska | Foto Sportida

Foto: Sportida

Legendarna košarkarska dvorana Hala Tivoli bo tretjič v zgodovini gostila sklepni turnir pokalnega tekmovanja. Osrednji favorit je Petrol Olimpija, ni pa malo takšnih, ki poudarjajo, da je finale pred finalom že obračun Ljubljančanov s Sixt Primorsko. A so tekmovanja v preteklosti že postregla s presenečenji.

Ob pogledu na zgodovino ima največ uspeha v pokalnem tekmovanju Olimpija, ki ga je osvojila že dvajsetkrat. Od udeležencev letošnjega zaključnega turnirja je Krki to uspelo trikrat, Šenčur in Sixt Primorska pa bosta do te lovorike poskušala premierno priti letos.

Krka – Šenčur, 18.00

Krka na čelu z Žigo Dimcem je favorit, a imajo Gorenjci svojo računico. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Krka na čelu z Žigo Dimcem je favorit, a imajo Gorenjci svojo računico. Foto: Žiga Zupan/Sportida Košarkarji Krke so redni del državnega prvenstva končali na sedmem mestu, Šenčur pa je bil tri mesta višje. A sta obe tekmi v tej sezoni pripadli Novomeščanom.

"Pričakujem, da bomo prikazali dobro tekmo. Mislim, da še posebej zadnja tekma s Šenčurjem ni bila realna, zato se ne smemo pustiti zmesti. Zavedamo se, da je Šenčur odlična ekipa, naredili bomo vse, da jo premagamo in pridemo v finale," je dejal trener Krke Simon Petrov.

Gorenjci bodo poskušali z izkušenimi košarkarji preskočiti dolenjsko oviro in se premierno uvrstiti v veliki finale. Pokalno tekmovanje so začeli že v tretjem krogu in prišli vse do polfinala. "Za naš majhen kraj je velik uspeh, da smo prišli med klube, ki imajo tradicijo doseganja uspehov. Naredili bomo vse, da pokažemo dobro tekmo. Skupaj z našimi navijači, po zadnjih informacijah naj bi prišla dva avtobusa, bomo poskušali presenetiti Krko," je dejal trener Rade Mijanović.

Sixt Primorska – Petrol Olimpija, 20.30

Za številne je polfinalni obračun med Olimpijo in Primorsko finale pred finalom. | Foto: Vid Ponikvar Za številne je polfinalni obračun med Olimpijo in Primorsko finale pred finalom. Foto: Vid Ponikvar Če pogledamo igralski kader ekip, ki tvorita drug polfinale, potem bi lahko napisali, da je to finale pred finalom. Primorska je mlad klub in veliko vlaga v košarko. V prvem delu državnega prvenstva je bila najboljša ekipa, Petrol Olimpija tretja. Ljubljančani imajo kar nekaj zdravstvenih težav pred polfinalnim obračunom v Hali Tivoli.

V tej sezoni sta se ekipi pomerili dvakrat in vsaka je po enkrat slavila zmago. "Igramo v Hali Tivoli, kjer je Olimpija domačin turnirja. V zadnjih tednih so njeni košarkarji prišli na boljšo energetsko raven in so favorit. A imamo tudi mi svojo računico. V Ljubljano ne prihajajmo z belo zastavico. Imamo kakovost. Naredili bomo vse, da favorita presenetimo favorita in v nedeljo igramo finalno tekmo," pravi trener Primorske Jurica Golemac.

"Vse štiri ekipe imamo podobne želje in cilje. Dejstvo je, da igramo z vodilno ekipo slovenske lige, ki je pokazala najbolj stabilno formo med sezono. Tudi v drugi ABA ligi je igrala dobro. Naša naloga je, da odigramo najbolje, kot smo sposobni. Imamo težave, vendar težko odgovorim, kdo bo igral in kdo ne. Kako jih bomo rešili, bomo videli do začetka tekme," pa pravi Zoran Martić, ki je januarja prevzel trenersko službo pri Petrol Olimpiji.

Zaveda se, da Olimpijo vsi postavljajo za favorita, o tem pa dodaja: "Vsi se otepajo tega. Primorska je v tej sezoni prvenstva na prvem mestu. Tudi v drugi ligi ABA je dobro igrala, skoraj nenehno je bila na vrhu. Favoritov na pokalnem tekmovanju ni. V teh tekmah so ključni zbranost, osredotočenost, navdih. Na koncu bo to odločalo."

 

Ne spreglejte