Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 10. 2008,
8.52

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 2. 10. 2008, 8.52

8 let, 5 mesecev

Vujačič z zvitim gležnjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Aleksander Vujačič, slovenski član zasedbe podprvakov severnoameriške poklicne lige NBA, je kmalu po uradnem začetku priprav na novo sezono staknil poškodbo gležnja.

Saša Vujačič je bil pred dnevi, ko so pri moštvu Los Angeles Lakers odprli vrata medijem med osrednjimi tarčami sedme sile. Žal pa je bi tri dni zatem tudi prvi, ki je ogrel zdravniško ekipo drugega najuspešnejšega kluba v zgodovini lige. Na treningu se je Mariborčanu na pot postavil center iz Konga Didier Ilunfa Mbenga. Ko se mu je skušal izogniti, je nesrečno stopil in si zvil levi gleženj.

Prve informacije pričajo o lažji poškodbi, ki bo Vujačića, ki je poleti sklenil nov dogovor s kalifornijskim moštvom, za nekaj časa oddaljila od parketa, vseeno pa na prihajajočo sezono ne bi smela vplivati.

Sicer pa bodo "jezerniki" priprave na novo sezono že kaj kmalu začinili tudi s pripravljalnimi tekmami. Na njihovem predsezonskem urniku je osem tekem, prva že 7. oktobra, ko se bo četa Phila Jacksona v Anaheimu soočila z Utah Jazz. Zaenkrat še ni znano, ali bo na tej tekmi nastopil tudi Vujačič, bržkone pa bosta v predsezoni "olimpijskega popusta" deležna ameriški reprezentant in prvi zvezdnik moštva Kobe Bryant ter Španec Pau Gasol. Olimpijca bosta zaradi dolge sezone in poletnih aktivnosti, kot vse kaže, pred novim NBA prvenstvom vadila nekoliko manj intenzivno od soigralcev.

Ne spreglejte