Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 6. 2008,
7.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 11. 6. 2008, 7.29

8 let

Vujačič in Bryant sta držala obljubo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po dveh porazih v gosteh so košarkarji Los Angeles Lakers pred svojimi navijači ugnali Boston in tako zmanjšali zaostanek v finalni seriji lige NBA na 1:2.

"Boston je le izkoristil prednost domačega igrišča in dvakrat obranil svojo trdnjavo. Sedaj smo na potezi mi," je po drugem porazu v Bostonu razlagal Saša Vujačič. Slovenski košarkar v dresu LA Lakers se je držal svoje napovedi in ob selitvi serije v Kalifornijo s soigralci vrnil udarec. Vsaj na prvi tekmi, ki so jo s 87:81 dobili "jezerniki". Za nameček se Mariborčan na začasnem delu v sončni Kaliforniji ni naslonil zgolj na soigralce, temveč je bil med glavnimi junaki Jacksonove čete. V igro je, tako kot skorajda vselej, prišel s klopi za rezervne igralce in na parketu prebil dobrih 27 minut in pol. V tem času je z natančnim metom iz igre (za 3 točke 3:5, za 2 točki 4:5) dosegel 20 točk, s čimer je bil drugi strelec zmagovite ekipe. V statistiko so mu ob tem vpisali še štiri skoke ter po eno asistenco in blokado. Po tekmi so mu vsi po vrsti peli hvalnice, med najglasnejšimi pa sta bila trener Bostona Doc Rivers in prvi zvezdnik LA Lakers Kobe Bryant. "Vujačič je bil ključ do zmage," je hitel razlagati Rivers, Bryant pa ga je dopolnil: "Igral je kot stroj. Resnično se je razvil v izjemnega košarkarja."

Vlogo prvega strelca je tudi tokrat prevzel Bryant, ki je v 45 minutah vknjižil 36 točk, kar je njegov najboljši izkupiček v letošnji finalni seriji. S statističnimi podatki vselej odlično podkovani Američani so kmalu izpostavili, da Kobeju manjka le še točka do četrtega mesta na večni lestvici strelce LA Lakers v končnicah. S 3623 je trenutno na četrtem mestu Elgin Bayor, z naskokom pa vodi legendarni Jerry West (4.457). A bolj kot z zgodovino in statistiko si Brynat beli glavo z Bostonom, s katerim se bodo "jezerniki" še dvakrat soočili v Los Angelesu. "Pokazali smo pravo voljo. Predvsem pa smo ostali hladni," je po tekmi razlagal Bryant, ki je skupaj z Vujačićem zasenčil Bostonove zvezdnike. Tako je Paul Pierce tokrat prispeval vsega 6 točk, Kevin Garnett pa 13. Precej bolj strelsko razpoložen je bil Ray Allen, ki je tekmo končal pri 25 točkah in skrbel za negotovost. Tako je Boston še devet minut pred koncem vodil s 66:63, nato pa so na sceno stopili Pau Gasol, Vujačič, Brynat in izkušeni Derek Fischer ter tehtnico nagnili na domačo stran.

Ne spreglejte