Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
17. 1. 2016,
12.51

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Krka Partizan Edo Murić Aleksandar Džikić liga ABA

Nedelja, 17. 1. 2016, 12.51

7 let, 12 mesecev

Včasih je rešetal mrežico, tokrat je bila zakleta zanj

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Čeprav je Partizan ob polčasu imel prednost, se je Novomeščanom uspelo vrniti, na koncu pa so vseeno izgubili četrtič zapored. Trener Partizana Aleksandar Džikić je imel ob vrnitvi mešane občutke.

Po menjavi na trenerski klopi Partizana, na katero je sedel v preteklosti uspešen trener Krke Alekdandar Džikić, le ta v ligi ABA še ne pozna poraza.

Do druge zaporedne zmage in skupno osme v sezoni (s 75:70) je prišel v dvorani, kjer se je veselil svojih največjih uspehov na trenerski poti. Beograjčani so ob polčasu že vodili za devet točk, vendar je imela Krka odgovor in preobrnila potek tekme ter prišla v tretji četrtini tudi do vodstva, vendar v zadnjih minutah nato napravila preveč napak in zmage so se veselili črno-beli iz Beograda.

"Vedeli smo, kakšna tekma nas čaka. Škoda je, ker smo Partizanu pri 63:57 dovolili na tako lahek način, da se vrne v igro. Mojim igralcem nimam kaj zameriti, borili so se, hoteli so zmagati," po tekmi ni bil preveč razočaran Ivan Velić, ki je imel v svojih vrstah tokrat razpoloženega Erjona Kastratija s 15 točkami.

Nerešljiva uganka Cvetković

Na drugi strani je Partizan letel na krilih Aleksandra Cvetkovića, ki je dosegel 21 točk in zgrešil le tri mete iz igre, k temu pa dodal po sedem podaj in ukradenih žog ter je bil najboljši posameznik tekme.

"Tekma v Novem mestu je bila zame posebna, saj sem se vrnil v mesto in klub, kjer sem zabeležil največje trenerske uspehe kariere. Čustva so bila precej mešana, tudi zaradi situacije, v kateri je zdaj naš klub," je po zmagi ob vrnitvi v Novo mesto, kjer je preživel štiri sezone (v dveh presledkih), dejal Džikić.

Ob srbskem trenerju je dvorana Leona Štuklja gostila še enega posameznika, ki je v Novem mestu pustil močan pečat - Eda Murića. Krilni košarkar, ki se vrača po poškodbi ramena, je zgrešil vseh sedem metov iz igre (v 30 minutah, kolikor jih je preživel na parketu), statistiko pa je zapolnil s šestimi skoki.

Partizan se je tako maščeval za poraz v Beogradu pred dvema mesecema, ko je Mirko Mulalić z metom prek polovice igrišče utišal Pionir.

Ne spreglejte