Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
19. 4. 2017,
23.36

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

2

Natisni članek

Tivoli Rogaška Gregor Hrovat Devin Oliver Nikola Janković Gašper Okorn Union Olimpija

Sreda, 19. 4. 2017, 23.36

6 let, 7 mesecev

Po tekmi: Union Olimpija : Rogaška (75:77)

V razglašeni Olimpiji diši po (novem) razpadu sistema

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

2

Po porazu z Rogaško v Tivoliju (75:77) košarkarjem Uniona Olimpije grozi, da bodo še tretjo zaporedno sezono ostali brez nastopa v finalu državnega prvenstva, drugič v treh letih pa celo pred zapahnjenimi polfinalnimi vrati.

Devin Oliver je v Tivoliju uprizoril simultanko brez zadnje poteze. | Foto: Sportida Devin Oliver je v Tivoliju uprizoril simultanko brez zadnje poteze. Foto: Sportida

Po gladkem finalnem porazu hokejistov Olimpije proti Jesenicam, globoki krizi finančno premožne nogometne Olimpije, ki je zadnjo prvenstveno zmago slavila 4. decembra, in četrtem zaporednem porazu košarkarjev v zeleno-belih dresih, ki so v sredo priznali premoč Rogaški, v z ironijo prežeti športni Ljubljani znova oživlja spletna šala o (ne)uspešnosti Olimpije. Ta pravi, da je edina uspešna Olimpija – burek Olimpija, priljubljeni kiosk v središču mesta.

A ko so košarkarji trenerja Gašperja Okorna v sredo zvečer zapuščali tivolsko slačilnico, jim kajpak ni bilo do smeha. Američan Devin Oliver, ki je s poškodovanim gležnjem v vlogi Sizifa tekmo končal s kar 33 točkami, je dobesedno odšepal iz nekdanjega hrama slovenske košarke. Srbski center Nikola Janković ni vedel, ali ga bolj boli poraz ali pa hrbet, zaradi katerega praktično ne trenira in igra le s protibolečinskimi tabletami. Kapetan Gregor Hrovat pa je mrko računal, kaj lahko Olimpiji sploh še prinese uvrstitev v polfinale.

Hrovat: Ne odločamo več o lastni usodi

"Postavili smo se v zelo zahteven položaj, saj ne odločamo več o lastni usodi. Naša naloga je, da do konca dobimo vse tekme. Kaj pa nam bo to na koncu prineslo, pa bomo videli," je z glavo zmajeval Hrovat, ki po zgolj dveh zmagah na sedmih tekmah v ligi za prvaka ve, da Olimpijo v polfinale vodijo le zmage proti Heliosu, Zlatorogu in Krki, ob tem pa vsaj en poraz Hopsov ali pa trije Zlatoroga.

"Proti nam vsi igrajo 120-odstotno. Mi pa na zadnjih tekmah nismo bili pravi, zato lahko razloge za poraze iščemo le pri sebi. Ni kaj, treba bo dati vse, kar imamo, in upati, da bomo nagrajeni," je dodal primorski košarkar, ki je sredi sezone prevzel kapetanski trak.

Nikola Janković je daleč od jadranske forme. | Foto: Sportida Nikola Janković je daleč od jadranske forme. Foto: Sportida

Izgubljajo tekme in samozavest

"Ni še konec! Pogovoriti se moramo, strniti vrste in opraviti delo do konca. Ni prijetno. Smo v rezultatski krizi. Nismo na želeni ravni. Posledično izgubljamo tudi samozavest. Ne gre za podcenjevanje tekmecev, a nismo dovolj sveži. Pozna se, da je za nami 70 tekem. Tekmeci pa so imeli več kot pol manj tekem. To ni izgovor, je pa ena od razlag," pa razmišlja Nikola Janković, ki je zaradi težav s hrbtom bleda senca centra, ki je postal najkoristnejši košarkar rednega dela lige ABA.

"Moje zdravstveno stanje je zelo slabo. Ne gre za težavo večjih razsežnosti, a igram z velikimi bolečinami. Poskušam pomagati ekipi, kar pa za zdaj ni dovolj. Vseeno bom poskušal vnovič stisniti zobe," je proti sobotnemu gostovanju pri že odpisanem Heliosu iz Domžal pogledal eden od številnih košarkarjev, za katere bo Ljubljana po vsej verjetnosti zgolj vmesna enoletna postaja.

Trener brez pravega pojasnila

Še za nekaj stopenj bolj poklapan pa je pred novinarje stopil trener Gašper Okorn, ki se je v slačilnici zadržal dlje od vseh igralcev. V položaju, ko ima iz tedna v teden manj razpoloženih in zdravih igralcev, ki niso zmožni nadzorovati tekme in ohranjati priigranega kapitala, ekipa pa je popolnoma izgubila rdečo nit, deluje povsem izgubljeno in nemočno.

"O tekmi z Rogaško težko povem kaj veliko. Preprosto nam ne gre. Ne vidim pravih razlogov. Tako pač je. Razlogov ne gre iskati v pritisku, vzdušju … A v zadnjih treh tednih se nam je začelo vse podirati," je povsem izpraznjeno negodoval Okorn in pristavil, da do igralcev ne goji zamer, zato krivdo prevzema nase.

Njegova dikcija je nakazovala celo na predčasno predajo. "Ne, ne gre za predajo. A dejstvo je, da nismo več odvisni sami od sebe. To je seveda slab signal. Dokler si odvisen sam od sebe, je vse okej. Preživljamo strašne trenutke. Ne vem, kje se je zataknilo. Nismo se sončili in upali, da se bo vse odvilo samo od sebe. Trdim pa, da bi z zdravo ekipo prišli v polfinale," dodaja trener kluba, ki na naslov državnega prvaka čaka že vse od leta 2009.

Ne spreglejte