Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
1. 2. 2009,
20.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 1. 2. 2009, 20.26

8 let

V Domžalah ponovno lažje dihajo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Košarkarji Heliosa so po porazu proti Zagrebu v 19. krogu lige NLB nemudoma strnili vrste in že proti Budućnosti ponovno slavili pomembno zmago v boju za obstanek.

Krka : Zadar 62:78

V taboru Krke v tej sezoni nimajo sreče z zdravjem. Proti Zadru se je sicer vrnil dalj časa odsotni Davor Marcelić, vendar se je tokrat poškodoval prvi center Smiljan Pavič in to že v prvi četrtini. Njegovo odsotnost so Dalmatinci znali izkoristiti in si nemudoma priigrali dovolj veliko prednost, ki so jo znali zadržati do konca tekme. "Po poškodbi Paviča smo imeli zelo skrajšano rotacijo visokih igralcev. Zagotovo je to zelo vplivalo na našo realizacijo v nadaljevanju tekme, saj nismo našli rešitve proti dobri obrambi Zadra. Naš napad je bil preslab, kar je moštvo Zadra znal dobro izkoristiti, tako da jim čestitam na zasluženi zmagi," je bil razočaran po koncu dvoboja Ivan Sunara, trener novomeške Krke.

Cibona : Union Olimpija 75:69

Košarkarji Uniona Olimpije so se dolgo upirali favorizirani Ciboni, ki je uspešno začela z nastopi v TOP 16 evrolige. V zaključku tekme so Ljubljančani naredili nekaj nespametnih napak, kar so zagrebški košarkarji znali izkoristiti in prišli do nove jadranske zmage. Trener Uniona Olimpije Jure Zdovc se je že pred tekmo zavedal fizične moči tekmeca in ta je po njegovem mnenju tudi odločila zmagovalca: "Čestital bi kolegi Perasoviću na zmagi. Naš cilj je, da do začetka prihodnje sezone dosežemo nivo Cibone. Pričakovali smo nekoliko utrujene košarkarje Cibone, ki so imeli sredi tedna težko tekmo v evroligi. Ravno to smo želeli izkoristiti, vendar se je zgodilo ravno tisto, kar sem pred tekmo predvideval. Cibona je dobila tekmo zaradi večje moči in boljše telesne pripravljenosti. V tem segmentu mi nismo sedaj močni. V zaključku tekme smo imeli priložnost za zmago, vendar smo zgrešili dva, tri mete."

Helios : Budućnost 81:78

Boleč poraz proti Zagrebu, tekmecu v boju za obstanek, očitno ni pustil posledic v taboru Heliosa. Domžalčani so že v dvoboju z Budućnostjo pokazali drugačen obraz, ki je v tej sezoni na domačih tleh povsem drugačen kot na gostovanjih. S sobotnim uspehom je sedaj Helios ponovno za eno zmago pred Zagrebom in Vojvodino, ki sta bila v 20. krogu na srečo neuspešna. "Proti Budućnosti smo verjeli v zmago in zato smo do nje tudi prišli. Naredili smo nekaj napak, vendar te k sreči niso bile neobvladljive. Dobrodošla je vrnitev Željka Zagorca, ki naši ekipi pomeni veliko. Z njim smo občutno močnejši," je po tekmi razlagal trener Heliosa Rado Trifunovič, ki ga prihodnji teden čaka gostovanje pri FMP-ju.

Ne spreglejte