Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 1. 2008,
8.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 23. 1. 2008, 8.01

8 let

Udrih boljši od Nachbarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V košarkarski ligi NBA so v noči na sredo odigrali dve srečanji. Pomerila sta se Sacramento Bena Udriha in New Jersey Boštjana Nachbarja. Prvi je slavil zmago, bil pa je tudi točkovno uspešnejši.

V Kaliforniji so se zmage, še tretje zaporedne proti New Jerseyju, na krilih Rona Artesta in njegovih 27 točk veselili domači košarkarji, Kevin Martin je dodal 19, Mike Bibby pa 15 točk. Najboljši v vrstah gostov je bil Vince Carter z 21 točkami, Richard Jefferson pa jih je zbral 18, kar pa ni preprečilo še šestega zaporednega poraza Mrežic, s katerim so izenačili najdaljši črn niz sezone.

Udrih je k zmagi v 18 minutah prispeval 14 točk, tri podaje, dva skoka in blokado, medtem ko je Nachbar odigral 20 minut in zbral štiri točke, pet skokov in tri ukradene žoge.

V preostali tekmi večera so Phoenix Suns na gostovanju pri Milwaukee Bucks slavili zmago s 114:105, še četrto zapored. V vrstah gostov je bil s 37 točkami razigran Steve Nash; od tega jih je 15 dosegel v zadnji četrtini. Košarkarji Phoenix Suns, ki so druga najboljša ekipa v NBA za Boston Celtics, so z 11 točk zaostanka prišli do nove zmage in postali prva ekipa v zahodni konferenci, ki je vknjižila 30 zmag. Amare Stoudemire je k zmagi dodal 19 točk, vključno z desetimi v zadnji četrtini, ob tem pa pod obročema pobral še 12 žog, medtem ko je Raja Bell osem od svojih skupaj 19 točk prav tako zbral v četrti četrtini.

Za goste je manj kot štiri tedne po operaciji slepiča vnovič zaigral Grant Hill. V 27 minutah je zbral osem točk, potem ko je zaradi okrevanja po operaciji izpustil sedem tekem. Pri domačih je največ košev - 28 - zbral Michael Redd, vendar je le dve od teh točk zmogel v odločilni zadnji četrtini. Andrew Bogut jih je zbral 19 in 13 skokov, Bobby Simmons pa 15 točk.


Liga NBA, 22. januar

Milwaukee Bucks : Phoenix Suns 105:114 Redd 28, Bogut 19; Nash 37, Stoudemire in Bell po 19

Sacramento Kings : New Jersey Nets 128:94 Artest 27, Udrih 14; Carter 21 … Nachbar 4


Ne spreglejte