Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
19. 4. 2016,
14.59

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Natisni članek

suspenz FibaEurope Fiba

Torek, 19. 4. 2016, 14.59

8 let, 4 mesece

Španski košarkarski zvezdnik razočaran nad odločitvijo Fibe

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,23

Branilec Real Madrida in član španske reprezentance Rudy Fernandez je presenečen nad odločitvijo Fibe, ki je suspendirala 14 reprezentanc.

Pisali smo o tem, kako bi FIBA Europe rada imela pod nadzorom tudi klubsko dogajanje, ki ga že vrsto let ne nadzira, saj so njena tekmovanja po kakovosti v primerjavi z evroligo in Eurocupom tretjerazredna.

 

Pri elitni evroligi je za tri leta še pogledala skozi prste, čeprav so klubi podpisali desetletni dogovor za sodelovanje v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju, medtem ko dogovor z Eurocupom odpade. Na to so se osredotočili vodilni na Fibi in tiste zveze, katerih klubi nameravajo nastopiti v tem tekmovanju, suspendirali z EuroBasketa 2017.

 

Med kaznovanimi sta tudi Slovenija in Španija. Zdaj se je oglasil branilec Real Madrida in pomemben član španske reprezentance Rudy Fernandez, ki se je na lanskem evropskem prvenstvu veselil zlate medalje: "V tem primeru španska zveza nima nič. Pri Fibi so sprejeli odločitev, ne da bi o njej razmislili. Igralci smo počaščeni, ko igramo za reprezentanco. Pridemo do tega, da naš glas nič ne šteje, kar je nepošteno. Sankcije nas motijo in čez dve leti morda sploh ne bomo mogli braniti naslova evropskega prvaka."

 

K njegovi izjavi je svoje besede dodal še trener Reala Pablo Laso: "Presenečen sem, da se bo evropsko prvenstvo igralo brez takšnega števila reprezentanc. Brez njih ne vidim EuroBasketa. Ne vem, kako bodo ljubitelji košarke to sprejeli."

Ne spreglejte