Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
23. 8. 2016,
13.34

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Igor Kokoškov Alen Omić

Torek, 23. 8. 2016, 13.34

2 leti, 8 mesecev

Igor Kokoškov pred zadnjimi tremi pripravljalnimi tekmami

Slovenci zapirajo vrata, a ničesar ne skrivajo

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Slovenska košarkarska reprezentanca | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Slovenska košarkarska reprezentanca v pripravah na kvalifikacije za EP ostaja brez poraza, a opozorilo na tekmi z Veliko Britanijo je prišlo ob pravem času. "Ni razloga za paniko, nas pa mora to predramiti, iz tega se je treba kaj naučiti. Tokrat ni bilo usodno, a v kvalifikacijah bo," pravi selektor Igor Kokoškov.

Odkar je Igor Kokoškov januarja sedel na slovensko klop, še ne pozna poraza. Za zdaj je s slovenskimi košarkarji dobil vseh šest pripravljalnih tekem pred začetkom kvalifikacij za EP.

A zadnja tekma proti Veliki Britaniji v Stožicah je pokazala ranljivost njegovih varovancev, ki so Britance zlomili šele v zadnjih minutah tekme po zaslugi trojk Zorana Dragića.

"Tekma z Veliko Britanijo je bila dober pokazatelj, kakšne bodo tekme v kvalifikacijah. Ne igrajo imena, igrajo košarkarji na parketu. Ne moremo se samo pojaviti na parketu in kar zmagati," je Kokoškov zadovoljen, da so uspeli tekmo obrniti v svojo korist.

Igor Kokoškov si želi, da jih je tekma proti Veliki Britaniji predramila. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Igor Kokoškov si želi, da jih je tekma proti Veliki Britaniji predramila. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Naslednji test: Makedonija

Naslednji test za Slovenijo bosta dve tekmi proti Makedoniji v Mariboru, kjer bo slovenska reprezentanca igrala prvič po šestih letih. Prva od dveh tekem proti Makedoncem bo zaprta za javnost.

"Ničesar se skrivamo, niti pred konkurenco niti pred vami. Tako smo se odločili, tako bomo odigrali. Drugačno je vzdušje, ko ni gledalcev, medijev in ostalih ljudi v dvorani," o razlogih za zaprto tekmo pravi slovenski selektor, ki bo v moštvu še naprej obdržal 14 košarkarjev.

Druga tekma proti Makedoncem bo v mariborski dvorani Tabor v sredo ob 20. uri.

Kako prebuditi Alena Omića?

Alen Omić za zdaj še išče pravo formo pod novim selektorjem. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Alen Omić za zdaj še išče pravo formo pod novim selektorjem. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Za zdaj je v izbrani vrsti manj od pričakovanj pokazal naturalizirani slovenski center Alen Omić, ki je bil v zadnji sezoni eden najboljših centrov v močnem španskem prvenstvu. Dobre predstave v španski Gran Canarii so mu prinesle tudi prestop k turškemu velikanu Anadolu Efes.

V reprezentanci večino tekem vstopa s klopi kot menjava za Gašperja Vidmarja, za zdaj pa še ni ujel pravega ritma.

"Je mlad igralec. Pred njim je lepa reprezentančna kariera. Naša naloga je, da Alena spravimo v pravo formo. Zato smo tukaj, pomagali mu bomo," o 24-letniku pravi Kokoškov.

Kvalifikacije se začnejo 31. avgusta

V kvalifikacijah za evropsko prvenstvo Slovenijo čaka šest tekem, za napredovanje pa se bo bojevala s Kosovom, Ukrajino in Bolgarijo.

Z vsako reprezentanco bo Slovenija odigrala dve tekmi, eno doma in eno v gosteh, najboljši dve reprezentanci pa se bosta uvrstili na evropsko prvenstvo prihodnje leto.

Ne spreglejte