Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 4. 2014,
12.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Partizan Cedevita

Petek, 25. 4. 2014, 12.48

8 let

Še drugi zagrebški klub izziva sredi Beograda, tokrat branilce naslova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po presenetljivi zmagi Cibone v polfinalu zaključnega turnirja v Beogradu bosta za preboj v finale in uvrstitev v evroligo igrala branilec naslova Partizan in Cedevita.

Partizan je v zadnjih sedmih sezonah kar šestkrat osvojil naslov v ligi ABA. Tokrat ne deluje tako prepričljivo, predvsem zaradi številnih poškodb. Leo Westermann, Dragan Milosavljević in Terence Kinsey so že končali sezono, vsi pa so imeli zelo pomembno vlogo. Dušku Vujoševiću je med sezono vendarle uspelo nekako zakrpati luknje in Partizan je spet dokaj resen kandidat za ubranitev naslova. Prišla sta Milenko Tepić in Saša Pavlović, ki je dolgo igral v ligi NBA.

"Dokler se ne konča zaključni turnir, Partizan ostaja prvak. Upam, da bo tako tudi po turnirju. Zelo spoštujemo Cedevito. Gre za klub, ki ima odlično logistiko, infrastrukturo, selekcijo igralcev, dobrega trenerja in stabilnega sponzorja. Dobro se poznamo, določena presenečenja pa so vedno mogoča. Trenutno razpoloženje igralcev in kakovost bosta odločila o zmagovalcu. Tekma je tudi zaradi preboja v evroligo izjemno pomembna, vendar to ne sme slabo vplivati na igralce. To je treba spremeniti v motivacijo," je dejal trener Partizana.

Kot zanimivost omenimo, da Partizan na dozdajšnjih petih tekmah v Beogradu nikoli ni bil poražen proti Cedeviti.

Tudi pri Cedeviti med sezono ni bilo vse idealno, saj je Marko Tomas zgodaj končal sezono, zamenjali pa so tudi nekaj tujcev. Hrvaški klub, ki ima enega največjih proračunov v ligi, se je drugič prebil na zaključni turnir.

"Želim, da turnir dobi najboljša ekipa. Partizan je odličen, obenem pa bomo igrali v gosteh, vendar bomo skušali vse skupaj spremeniti v izziv. Tukaj so izgubljale precej močnejše ekipe od naše. Smo pa pripravljeni in zelo motivirani. Partizan je institucija, Cedevita pa ambiciozna v svojem projektu," je dejal Jasmin Repeša, sicer tudi hrvaški selektor.

Mnogi predvidevajo, da bo na tekmi ključen obračun med dvema zelo obetavnima centroma. Pri Partizanu je to Joffrey Lauvergne, ki je bil s Francijo evropski prvak in izbran v najboljšo peterko lige ABA, pri Cedeviti pa Jusuf Nurkić.

Ne spreglejte