Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 2. 2014,
10.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sani Bečirović

Ponedeljek, 10. 2. 2014, 10.45

8 let

Sani Bečirović: Reprezentanca? Čas je za mlajše obraze

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pri prvem pokalnem naslovu je eno ključnih vlog odigral Sani Bečirović, ki je med sezono postal član Krke. Med drugim je dejal, kako uživa v vsakem osvojenem pokalu.

Sani Bečirović je eden najbolj prepoznavnih slovenskih košarkarjev, ki je imel v karieri precej težav s poškodbami kolena. Kljub temu je igral za nekatere najboljše evropske klube in bil s Panathinaikosom tudi evropski klubski prvak. Takrat je v finalu igral proti CSKA iz Moskve, za katerega je takrat igral zdajšnji športni direktor Krke Matjaž Smodiš. Oba sta pri Krki združila moči in Novomeščani so osvojili še zadnjo manjkajočo lovoriko. Med ključnimi avtorji tega pa je bil prav Sani.

Krka je z vašo pomočjo le dvignila v zrak edini do zdaj manjkajoči slovenski pokal. Zanimivo pa je, da ste niz šestih zaporednih zmagoslavij Uniona Olimpije prekinili dokaj prepričljivo … Od prve minute smo bili zbrani. Vedeli smo, kaj hočemo v napadu in kaj zaustaviti v obrambi. Ko smo našli ritem v napadu, so se stvari postavile na svoje mesto in nadzirali smo potek tekme. Ni bilo pritiska. Prišli smo pripravljeni. Vedeli smo, kaj je naša prednost, in to počeli na igrišču.

Prvi pokalni naslov ste osvojili prav z Olimpijo in to proti Krki leta 2001. Se spominjate tega finala? Ne … V bistvu se, ja (smeh). Igrali smo v Zagorju, Krka je vodila in v zadnjih sekundah smo si le priborili pokal. Tokrat je bilo lažje. Zavedali smo se, kaj zaustaviti pri Olimpiji, in zasluženo zmagali.

Pred finalom ste govorili, da niste najbolj zadovoljni s svojimi igrami. Za finale pa ste se očitno zelo motivirali in bili izbrani za najkoristnejšega košarkarja. Igral sem pred domačim občinstvom, v okolju, v katerem sem odrastel. Tudi moji šolarčki so mi dali dodaten zagon in motiv za boljšo igro. Že dolgo nisem igral tri tekme zapored, poznala se je letnica rojstva, a sem šel čez bolečino in utrujenost. Upam, da bomo v prihodnje še naprej gledali takšne igre. Izplačalo in obrestovalo se je trdo delo. V zadnjem obdobju sem se zavzel za dvig svojih iger. Prišel je pokal in tudi naziv MVP, ki ga nisem pričakoval. To bi si zaslužil tudi Edo Murić, če ne še celo bolj kot jaz.

Osvojili ste že precej lovorik, tudi tistih najbolj prestižnih. Te pa ste se posebej razveselili … Vsaka lovorika prinaša ogromno. Ne vem, kako dolgo bom še igral, to je bila prva klubska lovorika v tej sezoni. Upam, da bomo proslavili na pravi način. Igralci smo se motivirali in stopili skupaj. Dokazali smo, da smo ekipa, ki si zasluži spoštovanje. Malce krize je za mano, upam, da bomo zdaj nadaljevali v tem ritmu.

Dotaknimo se tudi reprezentance. Niste bili na domačem EuroBasketu, torej ste končali reprezentančno kariero? Čas je za mlade obraze. O tem, zakaj me ni bilo prej zraven, pa ne bi govoril.

Ne spreglejte