Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 5. 2013,
12.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sandi Čebular

Četrtek, 16. 5. 2013, 12.15

8 let

Sandi Čebular po najboljši sezoni v iskanju kluba in reprezentančnega odgovora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sandi Čebular se je drugič v karieri preizkusil v Španiji, kjer je imel pri Lobe Huesci do zdaj najboljšo sezono v karieri. Klub mu je že ponudil podaljšanje pogodbe, čaka pa tudi na druge ponudbe.

Iz Heliosa se je pred sezono podal v Španijo, kjer je že igral za Rosalio. Pri Lobe Huesci, klubu v bližini Zaragoze, je odigral najboljšo sezono do zdaj. Košarka je v Španiji seveda zelo cenjena, zato ne čudi, da je bila dvorana s kapaciteto nekaj več kot pet tisoč gledalcev na vsaki tekmi dobro zapolnjena. "Po končani sezoni pri Heliosu sem dobil klic iz Španije in niti nisem veliko razmišljal, saj sem že od prej poznal ligo in organizacije klubov, ko sem seveda še igral v Santiago de Compostela. S sezono sem zelo zadovoljen. Tako z individualnega stališča kakor tudi ekipnega. To je bila moja prva prava sezona po operaciji kolena. Imel sem srečo, da sem sodeloval s trenerjem, kot je Quim Costa, ki res ogromno ve o košarki, tako da so treningi bili na zelo visoki ravni. Tudi uprava kluba je bila zelo zadovoljna s sezono, saj se je klub prvič po 17 letih uvrstil v končnico. Prišli smo do četrtfinala, kjer smo naleteli na favorita lige Alicante in izgubili z 1 : 3 v zmagah. Bi se pa lahko izteklo drugače, če na koncu ne bi imeli toliko težav s poškodbami," je dejal košarkar, ki je na 28 tekmah v povprečju dosegal po 11,6 točke, 2,9 skoka in 2 podaji na tekmo.

Kje bo nadaljeval kariero, še ne ve. Najraje bi ostal v tujini. "Pogodba s klubom mi je potekla. Je pa vodstvo izrazilo željo po podaljšanju, ampak sem se odločil, da še malo počakam. Trenutno kakšnih konkretnih ponudb še nimam, saj liga še traja. Je pa že nekaj zanimanja," pravi Sandi, ki pred morebitnim povratkom k Unionu Olimpiji ne zapira vrat. "O tem nisem razmišljal, sem pa odprt za vse možnosti," dodaja 26-letni branilec.

Božidar Maljković ga je uvrstil tudi na širši seznam za Eurobasket. Vendar se zaveda, kakšne košarkarje ima slovenska izbrana vrsta. "Kaj naj rečem? Mislim, da ni realno, da bom v reprezentanci, saj imamo veliko kakovostnih košarkarjev. Če pa me bodo poklicali, se bom z veseljem odzval. Če ne, pa prav tako ne bom jezen. V vsakem primeru bom njihov največji navijač in res si želim, da nam uspe osvojiti kolajno," je še povedal Čebular.

Ne spreglejte