Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
13. 12. 2007,
16.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 13. 12. 2007, 16.23

8 let

Proti Sieni izkoristiti naelektrenost dvorane

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Štiriindvajseti oktober, prva tekma Uniona Olimpije v novi evroligaški sezoni in visok poraz pri Sieni. Takšen je bil letošnji začetek popotovanja košarkarjev iz Tivolija po Evropi.

Skoraj dva meseca kasneje se bosta tekmeca znašla v zamenjani vlogi. Igralci Olimpije so kljub nekakšnemu "nemiru" na relaciji Rajgelj–Bečirovič odločeni, da se Italijanom pred domačo publiko oddolžijo za poraz.

Verjetno se še dobro spominjate, kaj se je, oziroma se ni dogajalo na prvi tekmi v Sieni. Union Olimpija je izgubila z 52:80, predvsem pa so takrat bodle v oči izgubljene žoge. Izbranci Memija Bečiroviča so jih na konto vpisali kar 22, prednjačila pa sta organizatorja igre Maurice Bailey (7) in Goran Dragić (5).

Slovenski reprezentant je prepričan, da se podobna zgodba ne bo pripetila v četrtek, ko bo italijanski prvak gostoval v veliki tivolski dvorani. "Siena goji hitro in agresivno košarko. Morali bomo paziti, da nam tekmec ne bo presekal prvih podaj, saj ravno po zaslugi dobre obrambe ponavadi pride do lahkih protinapadov, iz katerih doseže skoraj polovico točk. Potrebno bo umiriti napade," je Dragić začel opisovati prednosti nasprotnika in v isti sapi nadaljeval: "Težko bi izpostavil enega samega košarkarja, na katerega bomo morali biti še posebej previdni. Lahko bi naštel kar celotno moštvo, kajti vsi so nevarni. Tako zunanja kot centrska linija sta zelo dobri. Centri se pomikajo navzven in znajo zadeti tudi z razdalje. Vseh pet igralcev, ki bodo stali na parketu, bo moralo garati v obrambi in obenem biti izjemno skoncentrirani. Bi pa bila ta zmaga najslajša v evroligi, saj bi se tako oddolžili Sieni za visok poraz. Zavedamo se, da v italijanskem prvenstvu še ne pozna poraza in upam, da bodo imeli njeni košarkarji enega izmed slabših dne v Ljubljani. Zadnjo evroligaško tekmo smo doma dobili, zakaj se ne bi z navijači veselili tudi tokrat."

Milič razume obe strani

Poleg samih priprav na tekmo pa se je v glavah košarkarjev deloma zasidralo tudi "nesoglasje" na relaciji direktor Janez Rajgelj – trener Memi Bečirovič. Štajerski strokovnjak si želi v svoje vrste privabiti okrepitev na poziciji branilca, vendar je za sedaj naletel na gluha ušesa. "Vsi vemo, da ne moremo imeti takšne ekipe kot CSKA. V evroligi stojimo dobro, saj smo še vedno v igri za preboj med najboljših šestnajst ekip. Po mojem mnenju ni dobro, da se takšne stvari dogajajo pred tekmo. Prav dvoboj s Sieno je za nas izjemno pomembnega značaja. Siena je sicer favorit tekme, vendar večno ne more zmagovati. Potrebno je izkoristiti naelektrenost dvorane in poizkusiti presenetiti, kot nam je to že uspelo v tej sezoni," je sprva za Sportal povedal kapetan Marko Milič.

Ljubljenec občinstva se dobro zaveda, kje tičijo igralske težave, zaveda pa se tudi, da je prvotnega pomena sanacija kluba. "Kot kapetan si tudi sam želim kvalitetnih soigralcev, vendar smo vsi pred sezono vedeli, da je na prvem mestu sanacija. K temu je bil podrejen izbor ekipe. Res je, da se tudi drugod po Evropi igralci menjajo med sezono, vendar ne vem, kakšne pogodbe imajo vsi košarkarji Olimpije. V kolikor bi bilo mogoče izpeljati kakšno menjavo, bi bila nadvse dobrodošla. Bi pa povedal tako: 'Če imaš Clia, si zadovoljen z njim, vseeno pa si po tihem želiš Ferrarija,'" se je za konec slikovito izrazil povezovalni člen Uniona Olimpije na parketu.

Vsi pa si lahko le želimo, da bodo prav glavni akterji Olimpije v četrtek povsem osredotočeni na Sieno. Italijani so sicer strahospoštovanja vredno moštvo, vendar sta bila tudi Olympiacos in CSKA. Zmagovalni niz Italijanov pa ne more večno trajati. Je torej čas za novo senzacijo?

Ne spreglejte