Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 9. 2009,
15.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 29. 9. 2009, 15.23

8 let

Pri Heliosu napovedujejo boljšo sezono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na tiskovni konferenci se je pred začetkom sezone predstavila košarkarska ekipa Heliosa. Domžalčani bodo drugi slovenski predstavnik v ligi NLB, kjer imajo višje cilje.

Košarkarji Heliosa v sezono vstopajo z dokaj podobno zasedbo kot lani, saj so uspeli obdržati skoraj celotno ekipo, ob tem pa so se tudi še okrepili. Klub so zapustili Nicholas Jacobson, Vuk Ivanović in Aljaž Janža. Iz Slovana je prišel Dejan Delić, iz Zagreba pa Mario Dundović. Pred sezono so si za cilj postavili obstanek v regionalni ligi NLB in finale državnega prvenstva. "Zaradi recesije je proračun kluba nižji. Ne bi pa žele govoriti o številkah, gre pa za približno 25 odstotkov. Helios še naprej prinaša največji finančni vložek. Mislim, da imamo osveženo in konkurenčno ekipo," je misli strnil predsednik Uroš Slavinec.

Trifonović: Zadovoljen z ekipo

Trener pa je razkril pričakovanja. "Želimo si uvrstitve v finale državnega prvenstva in osvojitve najmanj drugega mesta. Kar se tiče lige NLB, smo sposobni končati sezono bolj mirno kot minuli dve. Kar pomeni, kakšno zmago več," je dejal Rado Trifunović in pojasnil s kakšnim kadrom razpolaga. "Zelo sem zadovoljen, kako smo ekipo sestavili. Imamo igralce, ki lahko igrajo takšno košarko, s katero smo dosegali dobre rezultate. Želimo igrati borbeno, hitro in dopadljivo," je še povedal trener Heliosa, ki slabše rezultate na pripravljalnih tekmah pripisuje številnim poškodbam, vendar verjame, da bo ekipa v polni postavi zagotovo močnejša, največ težav pa imajo na mestu organizatorja igre.

Gorjan: Pričakujem bolj mirno sezono

Direktor kluba se je najprej dotaknil minule sezone. "Za nami je bila kar stresna sezona, saj smo zamenjali tudi trenerja, kar ni naša odlika. Imeli smo tudi težke poškodbe, vso situacijo pa smo zelo uspešno rešili in na koncu realizirali zastavljene cilje, je sprva povedal Lado Gorjan in misli usmeril k naslednji sezoni . "Osebno pričakujem bolj mirno sezono. V ligi NLB se želimo približati sredini lestvice, da se potem iz tekme v tekmo ne borimo za izpad iz lige. Pričakujemo, da bomo najmanj drugi v Sloveniji in si posledično zagotovimo igranje v jadranski ligi. Bo pa vsaka tekma v regionalni ligi na nož, saj se bo v naslednji sezoni skrčila iz 14 na 12 klubov. Veliko o kakovosti lige pove uvrstitev reprezentanc na evropskem prvenstvu. Srbija je bila druga, Slovenija četrta, Hrvaška pa šesta. Vstopamo v šesto sezono lige NLB in sedaj že lahko jasno povemo, da gremo v svoji dvorani na vsaki tekmi na zmago. Tudi, če nam nasproti stojita Partizan in Cibona. Smo ena najbolj gledanih ekip v Sloveniji. Vsi vemo, kako je Jure Zdovc postavil cilje v reprezentanci in tudi mi moramo biti optimistični," je še dejal Gorjan.

Začenjajo prej

Ob tem so se pri Heliosu odločili tudi za še kakovostnejše delo z mladimi selekcijami. Helios bo sezono, zaradi natrpanega urnika začel teden dni prej. Prva tekma bo v soboto 3. septembra pri Alposu v Šemtjurju, ko bo vnaprej odigrano srečanje 2. kroga državnega prvenstva. Tri dni kasneje bo v Komunalnem centru gostoval Zlatorog iz Laškega. Uvodna tekam lige NLB pa bo 10. septembra, ko bodo gostili Cedevito.

Ne spreglejte