Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 1. 2013,
22.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Liga NBA Milwaukee Bucks Chicago Bulls Beno Udrih Goran Dragić Goran Dragić

Sreda, 30. 1. 2013, 22.30

8 let

Preobrat Phoenixa: Lakers izpustil vodstvo, Dragić 11 točk in osem podaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Košarkarji Los Angeles Lakers so po treh zaporednih zmagah priznali premoč Phoenixu. Enajst točk in osem podaj raznovrstnega Gorana Dragića. Milwaukee je izgubil s Chicagom, štiri točke Bena Udriha.

Jezerniki iz Los Angelesa so po treh zmagah pomislili, da bi se lahko vrnili na steze stare slave. Z izkupičkom 20-25 so se odpravili k Phoenixu, ki mu gre na lestvici še slabše (15-30), a to Kobeju Bryantu (17 točk in devet podaj) ni pomagalo do uresničitve cilja.

Čeprav so imeli pred vstopom v zadnjo četrtino v žepu deset točk prednosti, so dovolili Goranu Dragiću (11 točk in osem podaj) in soigralcem pot do preobrata. Sonca so v zadnjih desetih minutah nadigrali goste iz Kalifornije z 29:13 in pokvarili zabavo 38-letnemu Stevu Nashu. Kanadčan je pred leti navduševal v Arizoni in ostal ljubljenec navijačev Phoenixa, tokrat pa je z Los Angelesom ostal praznih rok. Dosegel je 11 točk, a le štiri podaje. Edini košarkar, ki se je lahko na dvoboju pohvalil z dvojnim dvojčkom, je bil Poljak Marcin Gortat (14 točk in 12 skokov).

Milwaukee je bil doma nemočen na dvoboju s Chicagom. Če je novembra še nadoknadil zaostanek 27 točk, so bili tokrat Biki premočni tekmec. Beno Udrih, ki je pred dnevi slovenske ljubitelje košarke razveselil z novico, da namerava pomagati domovini na letošnjem evropskem prvenstvu, je v 22 minutah dosegel štiri točke.

San Antonio drvi zmagam naproti. Ostroge, vodilna ekipa na Zahodu, so po zmagi nad Charlotte Bobcats že devetič zapored spravile tekmece na kolena in razveselile glavnega trenerja Gregga Popovicha, ki je nedavno zaradi bolezni izpustil tri tekme. Najboljši strelec je bil Francoz Tony Parker (22 točk), tudi košarkar tedna v zahodni konferenci. Iz igre je zadel devet od desetih metov.

New York je z lahkoto odpravil Orlando, Carmelo Anthony pa je še 30. zapored presegel mejo 20 točk in postavil klubski rekord. Zvezdniku Kratkohlačnikov sta pri zmagi najbolj pomagala Amare Stoudemire in Tyson Chandler, ki sta skupaj dosegla 35 točk.

Ne spreglejte