Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 1. 2014,
16.42

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Kevin Durant Brooklyn Nets Milwaukee Bucks Los Angeles Lakers

Petek, 31. 1. 2014, 16.42

7 let, 12 mesecev

Polom LA Lakers, prekinjen tudi izjemen niz Kevina Duranta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V košarkarski ligi NBA odmeva zmaga moštva Charlotte Bobcats, ki je v gosteh v sloviti dvorani Staples Center s 110:100 premagalo Los Angeles Lakers.

Jezerniki so vpisali še šesti zaporedni poraz ter so pri repu zahodne konference. Za Charlotte je blestel Al Jefferson s 40 točkami in 18 skoki.

Košarkarji moštva Oklahoma City Thunder so v gosteh s 120:95 odpravili Brooklyn Nets. Zvezdnik Oklahome Cityja Kevin Durant je tokrat dosegel 26 točk in prvič po 12 tekmah zapored na tekmi zbral manj kot 30 točk. Prvi strelec lige NBA je ob podpori nekdanjega ameriškega predsednika Billa Clintona, ki si je dvoboj ogledal s tribun, pomagal Oklahomi do še desete zmage zapored, h kateri je Serge Ibaka dodal 25 točk.

"Nova zmaga ekipe je edini niz, ki me zanima. Precej raje imam, da zmagujemo, kot pa da sam mečem na koš. Prav vesel sem, da je tega niza z vsaj 30 točkami na tekmo konec. Lepo je bilo, dokler je trajalo, a sam temu nisem pripisoval pretirane pozornosti," je dejal Durant, ki ga je trener poklical s parketa proti koncu tretje četrtine, ko je Oklahoma vodila s 87:58, v zadnji sploh ni več zaigral.

Durant je iz igre zadel deset od 12 poskusov, trojke je metal 3:3, tudi pri prostih metih je bil stoodstoten. Po koncu tekme se je trener Oklahome Scott Brooks šalil na račun svojega varovanca. "Če bi bilo Kevinu res kaj do strelskega niza, o katerem zdaj vsi govorijo, potem bi pač zadel še tista dva koša, ki ju je zgrešil. Tako da zato enostavno ne morete kriviti mene," je dejal Brooks in v smehu dodal: "No, lahko pa rečete, da sem v zadnjih 13 tekmah le jaz zmogel zaustaviti Kevina, da ni dosegel vsaj 30 točk."

Durantov niz je bil tretji najdaljši v ligi NBA v zadnjih 30 letih. Le Tracy McGrady s 14 in Kobe Bryant s 16 takšnimi tekmami zapored, oba sta niza dosegla v sezoni 2003, sta bila boljša. "Kevinu ta dosežek ne pomeni ničesar. On je pravi timski igralec in njemu vse pomeni zmaga ekipe. Nisem ga hotel poslati na parket le zato, da bi polnil strelsko statistiko," je dodal Brooks.

Gostitelji, Brooklyn Nets, so skupaj zbrali le 17 skokov, kar je najmanj na tekmo v zgodovini prvenstva NBA; to je še en skok manj, kot so jih zbrali košarkarji Detroita leta 2001 proti Charlottu. Delno je bila to posledica tudi kar 64-odstotnega meta gostov, kar je najboljši met iz igre katere koli ekipi v ligi NBA to sezono. "Enostavno smo naleteli na 'vročo' ekipo Oklahome. Ne samo Durant, celotna ekipa je v izjemnem ritmu," je dejal Joe Johnson.

Košarkarji Orlando Magic so bili pod domačima obročema boljši od Milwaukee Bucks s 113:102, ekipa Philadelphia 76'ers je doma klonila proti Atlanta Hawks z 99:125, Minnesota Timberwolves pa je na domačem parketu izgubila proti Memphis Grizzlies z 90:94.

Dallas Mavericks so doma premagali Sacramento Kings s 107:103, ekipa Toronto Raptors je v gosteh dobila dvoboj z Denver Nuggets s 100:90, Utah Jazz pa je doma izgubil proti Golden State Warriors z 90:95. Za bojevnike je Stephen Curry prispeval 44 točk.

Ne spreglejte