Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
24. 8. 2018,
10.07

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,22

Natisni članek

Real Madrid Urban Klavžar Luka Dončić Luka Dončić Helios Suns

Petek, 24. 8. 2018, 10.07

5 let, 8 mesecev

Po Dončićevih stopinjah: 14-letni up v Madrid

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,22
Urban Klavžar | Foto Helios Suns

Foto: Helios Suns

Pri domžalskem Heliosu so tudi uradno potrdili selitev komaj 14-letnega Urbana Klavžarja v Madrid, kamor ga je, podobno kot Žigo Samarja in Dana Duščaka, zvabil Real.

"Luka Dončić se rodi enkrat na 50 let," smo lahko večkrat slišali v zadnjih letih. Deloma tudi kot opozorilo mladim košarkarjem, naj si prehitro ne obetajo zvezdniške kariere v slogu Ljubljančana. Zanimivo pa je, da je pot slovenskih mladcev v Real postala zelo uveljavljena. Pod okrilje kraljevega kluba se namreč seli še tretji slovenski najstnik. To je 14-letni Urban Klavžar iz domžalskega Heliosa.

Potem ko je bil najstnik junija gost Realovega trenažnega centra, ga je zdaj sloviti klub povabil v svojo šolo. V španski prestolnici se bo v mlajših selekcijah priključil rojakoma Žigi Samarju (2001) in Danu Duščaku (2002). Pri Heliosu so že potrdili, da sta se kluba dogovorila o vseh formalnostih za prestop.

"Urbana v Domžalah vedno čakajo odprta vrata, je pa zanimivo, da so vsi slovenski košarkarji v Madridu, razen Anthonyja Randolpha, posredno povezani z Domžalami. Žiga Samar je pred leti s kadetsko ekipo odšel na nekaj mednarodnih turnirjev, Dan Duščak je igral za OŠ Mengeš v naši Šoli košarke, še en novi član Reala Klemen Prepelič pa je pri Heliosu naredil preskok na najvišjo raven," sporočajo iz Helios Suns.

Goran Dragić Luka Dončić
Sportal Dončić se bo pokazal legendarnemu Jordanu
Urban Klavžar | Foto: Helios Suns Foto: Helios Suns Urban je bil del pogona domžalskega košarkarskega kluba od mladih nog. Sprva je obiskoval treninge Šole košarke na OŠ Domžale, zaradi očitnega talenta pa je kmalu začel trenirati v najmlajših klubskih selekcijah. S soigralci mu je v zadnjih letih uspelo osvojiti zlato in srebro v državnem prvenstvu pionirjev U13, dvakrat zapored pa so bili fantje pod vodstvom Aljaža Belingarja tudi prvaki Mini pokala Spar. V zadnji sezoni se je, s soigralci pri pionirjih U15 in trenerjem Gašperjem Papežem, veselil naslova državnih prvakov, Urban pa je postal tudi najkoristnejši košarkar zaključnega turnirja, ki je potekal v Novi Gorici, potem ko je v finalu prispeval neverjetnih 38 točk. Do dveh naslovov prvaka je prišel tudi z OŠ Domžale v šolskem tekmovanju Košarkarski Superšolar. Kot dve leti mlajši je bil Urban letošnje poletje tudi del kadetske reprezentance U16 Slovenije, ki si je pretekli konec tedna v Novem Sadu v Srbiji zagotovila obstanek v diviziji A evropske košarke. Čeprav je bil najmlajši košarkar na prvenstvu, od večine igralcev kar dve leti mlajši, je bil celo 2. strelec (11,9 točke) in 2. podajalec (2,1 podaje) Slovenije.
Luka Dončić
Sportal Pri Dončiću je prižgana rdeča luč
Ne spreglejte