Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
1. 8. 2011,
10.07

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 8. 2011, 10.07

7 let, 12 mesecev

Po dnevu počitka s Predinom na litovsko generalko

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prvi avgustovski ponedeljek člani slovenske košarkarske reprezentance izkoriščajo za krajši oddih, sledi pa prva pot v Litvo. Do nadaljnjega z Maljkovićem štirinajsterica.

"Doma smo bili ravno toliko, da je mama oprala oblačila," je po dvodnevnem oddihu po uvodnih pripravah v Kranjski Gori in pred selitvijo na Ptuj dejal Goran Dragić. Svoji mami je oblačila prinesel tudi iz Rogaške Slatine, le da se bodo le stežka posušila do torkovega odhoda v Klaipedo, kjer se bo slovenska izbrana vrsta po enem treningu soočila z izbranima vrstama Litve in Latvije. Gre za svojevrstno generalko za bližajoči se "EuroBasket". Izbranci selektorja Božidarja Maljkovića bodo namreč tekme uvodnega skupinskega dela igrali v omenjenem obmorskem letovišču. Zato bo s košarkarji v Litvo potoval tudi glasbenik Zoran Predin, ki bo med prvenstvom na koncertu zabaval slovenske navijače, ki naj bi po Srbiji, Španiji, Poljski in Turčiji pravo navijaško romanje uprizorili tudi v baltski državi, za katero je znano, da je košarka šport številka ena.

V Klaipedo bo z Maljkovićem in številčno zelo močnim spremljevalnim orkestrom potovalo vseh štirinajst reprezentančnih kandidatov. "Odločitev o zadnjem rezu in imenovanju dvanajsterice bo padla, ko bo čas za to. Ni nobenega pritiska in ne časovnice," med četrtim prostim dnevom v zadnjih treh tednih, odkar se je sprožila akcija "EP 2011", pojasnjuje direktor reprezentance Matej Avanzo, sicer navdušen nad pogoji dela v Rogaški Slatini. "Namestitev v hotelu je bila na visoki ravni, pogoji za delo v dvorani Rogatec pa odlični. Štab je delal z vso paro, igralci pa so odgovarjali z veliko intenzivnostjo," poudarja Avanzo in ob tem trka ob leseno površino ter upa, da je val poškodb dokončno zapustil reprezentanco. "Zdaj imamo glede tega končno mir. Osredotočeni smo na delo. Selektor Maljković ves čas kombinira vse prvine košarke, svoje elemente pa dodaja še strokovnjak za kondicijsko vadbo Tomaž Brinec. Veliko se dela z žogo. Za razliko od preteklosti smo vseskozi v dvorani, večinoma na parketu, nekaj malega pa tudi v fitnesu. Malenkostno se že pozna utrujenost , a prav zato so pripravljeni ciklusi intenzivnega dela s kombinacijo dveh prostih dni. Začenja se obdobje simulacije evropskega prvenstva," še dodaja direktor.

Ne spreglejte