Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 11. 2013,
13.54

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 13. 11. 2013, 13.54

8 let, 1 mesec

Olimpija se je po neverjetnem padcu pobrala šampionsko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Košarkarji Uniona Olimpije so v 5. krogu Eurocupa zabeležili še tretjo zmago. V petem krogu so v dvorani Stožice po podaljšku premagali Levallois Pariz s 74:66. Klemen Prepelič blizu dvojnega dvojčka.

Zmaji so imeli še pet sekund pred koncem rednega dela srečanja pet točk naskoka, nato pa so po neverjetnem razpletu Francozom dovolili priključek in v Stožicah se je igral nenadejan podaljšek. V njem je na srečo igralo le domače moštvo, ki je se je po dodatnih petih minutah igre, veselil tretje zmage v Eurocupu. Najboljši posameznik pri Ljubljančanih je bil Deividas Gailius, ki je v zadnji četrtini dosegel deset od svojih 21 točk. Alen Omić in Sasu Salin sta jih zbrala po 15. Z izkupičkom 3:2 Ljubljančani ostajajo v igri za napredovanje v drugi del tega tekmovanja. Za to bodo morali v nadaljnjih petih obračunih - naslednji jih čaka prihodnji teden proti italijanskemu Vereseju - ohraniti eno od prvih treh mest v skupini C, ki vodijo med 24 najboljših.

Na delu pa ni bilo le ljubljansko moštvo, temveč tudi slovenski košarkarji, ki si služijo kruh v tujini. Kot prvi je na parket stopil Uroš Slokar, ki je z Albo Berlin na gostovanju brez težav premagal Belfius Mons Hainaut. K uspehu nemškega moštva je prispeval devet točk, tri skoke, podajo, nad njim pa je bilo storjenih pet osebnih napak.

V zadnjem času razigrani Primož Brezec (Nižni Novgorod) je v sredo s soigralci visoko odpravil grški PAOK (87:53), slovenski center pa je v 32. minutah, ki jih je preživel na parketu, dosegel 10 točk, petkrat uspešno skočil in enkrat podal. Še bolje se je odrezal Aleksandar Ćapin, ki je za Budućnost v 31. minutah dosegel 15 točk, zabeležil pet skokov, sedem podaj in bil najboljši posameznik svoje ekipe. Edino kar je skazilo Ćapinov dosežek je poraz, Himik je bil močnejši s 84:76. Klemen Prepelič je s soigralci Banvita visoko s 83:64 premagal latvijsko Rigo in v 23. minutah dosegel 8 točk, devetkrat uspešno skočil in enkrat podal.

Ne spreglejte