Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
24. 10. 2015,
10.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Union Olimpija Gašper Potočnik Gregor Hrovat liga ABA

Sobota, 24. 10. 2015, 10.13

8 let

Olimpija proti vodilnim brez izgovorov

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po porazu proti Nanterru v Eurocupu Olimpijo ob 17. uri čaka domača tekma proti vodilni Budućnosti. Trener zmajev se ne želi izgovarjati na naporen ritem, ki se moštvu že pozna.

Od 1. oktobra je Olimpija v 24 dneh odigrala osem tekem oziroma v povprečju eno vsak tretji dan. V zadnjem tednu so košarkarji gostovali v Franciji pri Nanterru v Eurocupu, z nerazpoloženim napadom pa niso imeli možnosti za slavje.

V sedmem krogu lige ABA jih v Stožicah čaka vodilna ekipa lige, podgoriška Budućnost.

"Nadaljujemo zelo naporen ritem tekem. Na dolgi rok se nam to kar pozna, ampak to, kot že vseskozi ponavljamo, ni in ne sme biti izgovor. Budućnost je bila sestavljena za najvišja mesta v ligi ABA. Primerno ciljem tudi igrajo, gre za odlično ekipo, ki razen poraza proti Crveni zvezdi deluje zelo suvereno. Čaka nas težka naloga, vendar bomo naredili vse, da se čim bolje pripravimo in odigramo dobro tekmo pred domačimi gledalci," pred tekmo razmišlja Gašper Potočnik, ki bo s svojimi košarkarji lovil peto zmago v jadranski druščini.

Črnogorski prvaki so do zdaj na šestih tekmah lige ABA le enkrat izgubili, proti prvaku lige Crveni zvezdi, ki jo je v prejšnjem krogu sredi Beograda ugnala Olimpija. Podobno kot Ljubljančani tudi Budućnost nastopa v Eurocupu, kjer je v zadnjem krogu na gostovanju pri Arisu doživela visok poraz z 18 točkami razlike, kar je bil šele njen drugi neuspeh v sezoni.

Upoštevanje dogovorov pot do uspeha

Olimpiji je v Franciji povsem odpovedal met za tri točke, saj so igralci prvo trojko zadeli šele v drugem polčasu, do konca pa so skupaj spravili le tri uspešne mete izza črte 6,75 metra. Ob tem so naredili še številne napake, ki jih morajo, če želijo izenačeno tekmo, proti Budućnosti odpraviti.

"Osredotočiti se moramo na svojo igro, popraviti napake, ki smo jih delali v Franciji, in poskušati odigrati po najboljših močeh, kot smo naredili na zadnji tekmi lige ABA. Fizično se jim moramo zoperstaviti v obrambi in odigrati brez predaje do konca tekme. Če se bomo držali dogovorov, lahko pričakujemo morebitno presenečenje," sporoča branilec zmajev Gregor Hrovat.

Ne spreglejte