Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
24. 10. 2009,
20.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 24. 10. 2009, 20.49

8 let

Olimpija opravila s Crveno zvezdo v prvi četrtini

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V lepo napolnjenem Tivoliju je Union Olimpija povsem razbila Crveno zvezdo in zabeležila še tretjo zaporedno zmago v košarkarski ligi NLB, kar je dober obet pred evroligaškim preizkusom z Maroussijem.

Že na začetku dvoboja so košarkarji Uniona Olimpije nakazali, da tokrat ne mislijo sploh dati kanček upanja za zmago tekmecem iz Beograda. Na krilih Sanija Bečiroviča in po njegovi deseti točki so Ljubljančani v šesti minuti vodili že za deset očk (16:6). Ko se je razigral še kapetan zeleno-belih Sašo Ožbolt, ki je v treh zaporednih napadih dosegel sedem točk, je imela Olimpija velikih ter varnih petnajst točk naskoka (26:11).

V prvi četrtini, ki se je končala po košu Mauriceja Baileyja – starega znanca Tivolija – s 30:14, je imela Zdovčeva četa najvišjo prednost pri rezultatu 30:12. Predvsem po zaslugi dobre obrambe, o kateri je že pred tekmo na veliko govoril trener Zdovc, da bo ključna, so igralci Olimpije razbili tekmeca, saj je bilo posledično veliko lažje igrati tudi v napadu, v katerem so bili vnovič strelsko razpoloženi.

Crvena zvezda, ki se ubada s finančnimi težavami, je bila tokrat povsem nebogljena. Beograjčani niso našli pravega odgovora na agresivno igro slovenskih prvakov in tako v 18. minuti zaostajali že za velikih dvajset točk (24:44), kar je pomenilo dokončno kapitulacijo.

Dokaz, da Olimpija počasi dobiva obrise, kot si jih želi Jure Zdovc, smo lahko videli na tribunah, na katerih se je zbralo nekaj tisoč ljudi, kar se že lep čas ni zgodilo na tekmi regionalne lige NLB. Prav zato lahko pričakujemo, da bo Ledna dvorana v četrtek na evroligaški tekmi z Maroussijem pokala po šivih. Vlado Ilievski, ki je dvoboj s Crveno zvezdo izpustil, ne bo v pogonu še nekaj časa.

V naslednjem krogu lige NLB bo Union Olimpija gostovala pri Zagrebu, tekma pa bo na sporedu 31. oktobra.


Fotoutrinki s tekme:





Ne spreglejte