Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Petek,
23. 10. 2015,
10.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat New York Knicks

Petek, 23. 10. 2015, 10.13

8 let

Oboleli Dragić ostaja doma, brez priložnosti za Vujačića

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V noči na petek je bilo v ligi NBA pet pripravljalnih tekem. Saša Vujačić ob porazu New Yorka ni zaigral, prihodnjo tekmo pa bo izpustil tudi Goran Dragić, ki je zbolel.

New York je izgubil šele drugič na šesti pripravljalni tekmi. Z 99:85 je bil boljši Boston. Trener Newyorčanov Derek Fisher je na parket poslal kar 16 košarkarjev, med njimi pa ni bilo Saše Vujačića, niti na klopi pa ni bil prvi zvezdnik moštva Carmelo Anthony. Prvi strelec kratkohlačnikov je bil izkušeni Španec Jose Calderon s 17 točkami, dvomestno število pa je dosegel še Arron Afflalo.

Od prve minute je pri kratkohlačnikih igral drugi nabor lige NBA, 20-letni Latvijec Kristaps Porzingis, ki je ob osmih točkah zbral še prav toliko skokov in štirikrat uspešno podal.

Visoke zmage so se veselili tudi prvaki iz Golden State, ki so Los Angeles Lakers nasuli kar136 točk in slavili z 39 točkami prednosti. Pri Bojevnikih je prednjačil trojček Harrison Barnes, Klay Thompson in Step Curry, ki je skupaj dosegel kar 71 točk, noben drug njihov soigralec pa ni presegel dvomestnega števila točk.

Pri Jezernikih, pri katerih je tudi tokrat manjkal Kobe Bryant, je bil z 19 točkami najbolj učinkovit rezervist Lou Williams.

Dragić ostaja doma

Miami Heat v noči na soboto čaka še zadnja pripravljalna tekma. Gostovali bodo pri New Orleans Pelicans, na pot pa trener Eric Spoelstra ni vzel prvega organizatorja igre Gorana Dragića.

Slovenski košarkar še lovi pravo formo, saj na pripravljalnih tekmah ni blestel, za kar je kriva slabša fizična pripravljenost, saj je bil do zdaj 29-letnik navajen, da igra za reprezentanco in na klubske priprave pride že v polni pripravljenosti. Ob slabši pripravljenosti mu jo je tokrat zagodla še bolezen, zato so se pri Vročici odločili in ga pustili doma, vendar ni bojazni, da ne bi bil pripravljen za tekmo ob začetku rednega dela prihodnji četrtek.

Ne spreglejte