Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
21. 8. 2014,
12.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić reprezentanca

Četrtek, 21. 8. 2014, 12.00

8 let

"Nekdo mi je rekel, da ob moji prisotnosti vsi nehajo igrati"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na turnirju v Litvi je najboljši slovenski košarkar Goran Dragić prvič po aprilu preizkusil tekmovalni naboj, videl, kako se stvari streže in kje so še pomanjkljivosti v igri slovenske reprezentance.

Po odlični sezoni v ligi NBA jasno tudi slovenska javnost na svetovnem prvenstvu veliko pričakuje od Gorana Dragića. Na prvih dveh pripravljalnih tekmah proti Novi Zelandiji in Grčiji je pokazal svoje razkošno znanje, ki ga bo uporabil tudi v Španiji, ko bo šlo vse skupaj zares.

Na preostalih štirih tekmah bo lahko nastopil še trikrat (Brazilija, Litva in ZDA), izpustil pa bo današnji obračun z Iranom. In kakšen vtis je dobil po prvih dveh tekmah na turnirju v Litvi? "Nekdo mi ji rekel, da ob moji prisotnosti vsi nehajo igrati. Ne vem, ali se me bojijo …" je v smehu odgovoril Goran in nadaljeval: "Če bo tako, ne bo dobro. Vsi moramo igrati. "

Beseda je nato nanesla na igro slovenske reprezentance, pri kateri vidi še kar nekaj rezerv, predvsem pri angažiranosti: "Na prvih dveh tekmah smo imeli težave na začetku. Slabo smo odprli tekmo in tekmec je povedel 10–15 točk, kar je težko loviti. Na tretji tekmi smo igrali drugače. Borili smo se od prve do zadnje minute. Ko smo gledali posnetek tekme z Grčijo, smo bolj hodili po parketu. Ne vem, zakaj se je to zgodilo. Mogoče smo bili utrujeni. Imamo preveč padcev in smo predolgo v črni luknji. Moramo biti bolj konstantni, popraviti moramo komunikacijo v obrambi. V rotacijah gresta dva na enega košarkarja, nato je spet nova rotacija in nas tekmec izigra. V napadu ne postavljamo dobrih blokad. V obrambi bomo morali biti bolj agresivni. Mislim, da to ne bo težava, ker je vse v glavi. Ko prideš na svetovno prvenstvo, si vedno bolj motiviran."

Slovenska reprezentanca bo po dnevu treninga v Stožicah tekmovalno aktivna nocoj proti Iranu ob 20.05, ob istem času pa se bo v petek pomerila z Brazilijo in dan pozneje še z Litvo. Zadnji test pred začetkom prvenstva bo izbrana vrsta Jureta Zdovca opravila 26. avgusta v Las Palmasu proti ekipi ZDA.

Ne spreglejte