Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 4. 2009,
10.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 22. 4. 2009, 10.25

8 let

Na Polzeli so še vedno v šoku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Deveti krog lige za prvaka se je pričel že v torek, ko je Zlatorog presenetljivo premagal Krko na njenem terenu. Danes preostali trije obračunu. Imata Union Olimpija in Helios zmagi že v žepu?

19.00, Geoplin Slovan – Luka Koper

Verjetno bo še najbolj izenačen obračun na Kodeljevem, kjer bo Geoplin Slovan gostil Luko Koper. Ta dvoboj bo pomemben predvsem za Ljubljančane, saj so še vedno v igri za četrto mesto, ki pelje v polfinale slovenskega državnega prvenstva, medtem ko so Primorci z eno zmago povsem na repu razpredelnice. "Zanima nas samo zmaga. S Primorci se dobro poznamo, tako da skrivnosti ni. Naš cilj je odigrati dobro tekmo. Popraviti moramo tudi pristop, ki smo ga imeli na zadnji tekmi proti moštvu Luke Koper," je pred tekmo dejal Miro Alilovič, njegov kolega na klopi Koprčanov Konstantin Subotič pa: "V tej sezoni smo se z moštvom Geoplina Slovana srečali že večkrat. Zelo dobro se poznamo in vemo, da je trojica Lekić- Delić-Dončić izredno močna. Priložnost za zmago lahko iščemo v naši sproščenosti, saj je nasprotnik še vedno v igri za najboljša štiri mesta in s tem tud pod velikim pritiskom. Ekipa Geoplina Slovana je favorit, a favoriti ne zmagujejo vedno."

19.00, Hopsi – Union Olimpija

Če bi imeli Hopsi danes na razpolago Shawna Kinga, bi še lahko upali na presenečenje. Ob njegovi poškodbi pa so ti upi praktično v hipu izpuhteli, saj so izgubili najboljšega posameznika moštva in celo celotne lige. "Po poškodbi Shawna Kinga smo še vedno v šoku. Union Olimpija je favorit tega srečanja, mi pa se bomo poizkušali favoritu dobro upirati," je nič kaj dobre volje povedal Boštjan Kuhar. Nekaj težav s poškodbami imajo tudi v taboru državnih prvakov, saj Mirzo Begića mučijo težave z gležnjem. "Prvenstvo se nadaljuje in čaka nas še ena pomembna tekma, ki bo vse prej kot lahka. Hopsi s Polzele igrajo izjemno dobro. Že doma smo imeli z njimi težave, zato pričakujem maksimalno korekten pristop naših fantov," pred gostovanjem na Polzeli pravi Jure Zdovc.

20.00, Helios – Elektra Esotech

Zadnji obračun devetega kroga bo v Domžalah, kjer Helios pričakuje Elektro Esotech. Glede na zadnje predstave bi morala četa Rada Trifunoviča brez večjih težav premagati Šoštanjčane, ki pa prihajajo v Domžale po dolgem času v polni zasedbi. "Po krajšem premoru v ligi za prvaka nadaljujemo s tekmo proti Elektri Esotech. S pravim pristopom in dobro igro si želimo ponovno priti v tekmovalni ritem in seveda zmagati pred domačimi navijači," pa pred večernim obračunom v hali Komunalnega centra pravi domači trener Rado Trifunovič, ki je pozdravil "kiks" Krke proti Zlatorogu, saj imata sedaj tako Helios kot Union Olimpija lepo priložnost, da tekmecu v boju za dve prosti meti v ligi NLB pobegneta na dve zmagi.

Ne spreglejte