Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
23. 7. 2011,
22.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Slovenija Poljska

Sobota, 23. 7. 2011, 22.54

8 let

Maljković: Fantom bom vcepil, da ne bodo iztaknili kabla

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po zmagi na prvi pripravljalni tekmi proti Poljski je slovenski selektor izpostavil mladega Zorana Dragića kot tudi Mirzo Begića, prav vsi v našem taboru pa so zadovoljni z borbenostjo.

Goran Dragić, košarkar Slovenije "Poljaki so nas v prvem polčasu nekoliko presenetili, v drugem pa smo dodali več agresivnosti v obrambo in razveselili publiko, ki nas je bodrila tukaj na Ptuju. Vesel sem tudi dejstva, da je brat odigral kakovostno. Vnesel je veliko borbenosti ter agresivnosti, kar je njegov način igre. Dobro sva se ujela, ko sva bila skupaj na parketu. Dokazal je, da lahko igra za slovensko reprezentanco."

Boštjan Nachbar, košarkar Slovenije "S prvo tekmo smo lahko zadovoljni, saj borbenosti ni manjkalo. Res, da so Poljaki zgrešili veliko prostih metov in bi bila lahko tekma bolj izenačena, vendar moramo biti zadovoljni s prikazanim. Sicer pa vse do tekme nisem vedel, ali bom lahko igral ali ne. Na koncu sem se odločil, da poizkusim svoj gleženj in vidim, kako bo odreagiral. Verjetno ste vsi videli, da nisem stoodstoten. Upam, da bodo te težave kmalu mimo in da gleženj ne bo več zatekal."

Aleš Pipan, selektor Poljske "Fantje so se dobro upirali Sloveniji v prvem polčasu. V drugem se je nato pokazalo, da ima slovenska reprezentanca širino in več kakovostnih igralcev. Nam je začelo zmanjkovati sape in to se je poznalo. Zgrešili smo tudi nekoliko preveč prostih metov, vendar smo na pravi poti. S trdim delom bomo le nadgradili našo igro."

Božidar Maljković, selektor Slovenije "To je model igre, ki ga bodo ostali igrali proti nam. Znano je že več let, da Slovenija slabše igra proti ekipam, ki igrajo umazano v obrambi na meji prekrška. Ravno to bom fantom vcepil, da ne bodo iztaknili kabla in se borili še naprej ter iz dvoboja prihajali kot zmagovalci. Dobro se je izkazal Zoran Dragić, ki je po mojem mnenju pretekel več kot trije njihovi košarkarji. Ima veliko energije. Če bo tako nadaljeval in popravil met, bo postal kakovosten košarkar. Tudi Begić je zdržal, čeprav je bil utrujen. Dobro je igral. V pretekli sezoni je veliko sedel pri Realu, kjer je bila njegova zgodba nekako takšna: Je konj največje klase, vendar je stal v hlevu. Mirza ima mesto v ekipi. Potrebujemo takšnega igralca. Mora le razširiti pljuča."

Ne spreglejte