Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 12. 2023,
20.22

Osveženo pred

4 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Triglav Kranj LTH Castings Kansai Helios Domžale kk Rogaška Hopsi Polzela KK Podčetrtek KK Ilirija Šenčur Gorenjska gradbena družba Šentjur KK Krka Novo mesto Liga Nova KBM

Ponedeljek, 18. 12. 2023, 20.22

4 mesece, 1 teden

LIGA NOVA KBM, 12. KROG

Barvarji v derbiju suvereno prek Ilirije, Šentjur s stotico prek Polzele

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
KK Kansai Helios Domžale | Košarkarji Kansai Helios Domžale v zadnji četrtini razorožili goste. | Foto www.alesfevzer.com

Košarkarji Kansai Helios Domžale v zadnji četrtini razorožili goste.

Foto: www.alesfevzer.com

Za uvod v 12. krog košarkarske lige Nova KBM je vodilna Krka na domačem parketu zanesljivo s 86:60 odpravila Triglav Kranj, ki je pred tem v zadnjem krogu presenetil Kansai Helios Domžale. Ta se je v petek pomeril z Ilirijo in jo gladko premagal s 85:67, Šenčur pa je z 79:72 premagal LTH Castings. V soboto je Šentjur za šesto zmago s 102:84 premagal Hopse, za konec kroga sta se v ponedeljek pomerila še Rogaška in Podčetrtek. Na koncu so slavili slednji.

Cedevita Olimpija Justin Cobbs
Sportal Cedevita Olimpija v zadnji sekundi zapravila met za zmago

Košarkarji Krke so upravičili vlogo favorita in zanesljivo prišli do jubilejne desete zmage v ligi Nova KBM, Triglav pa po ponedeljkovem podvigu, ko je premagal lanske finaliste iz Domžal, ni prikazal podobne predstave in je doživel deveti poraz v prvenstvu. Novomeščani so vprašanje zmagovalca rešili v prvem polčasu, saj so si v 17. minuti priigrali že 29 točk prednosti (43:14). V nadaljevanju so priložnost dobili vsi razpoložljivi igralci na obeh straneh, med njimi tudi nova domača okrepitev Darko Planinić, ki je v 18 minutah na parketu dosegel 12 točk. Najboljši strelec tekme je bil Robert Jurković z 20 točkami (met 8:9, 8 skokov), pri Kranjčanih sta po 12 točk dosegla Jan Dornik in Jošt Flerin.

Košarkarji Kansai Heliosa so v derbiju 12. kroga lige Nova KBM zabeležili deveto zmago in tako vsaj delno popravili spodrsljaj iz začetka tedna, ko so izgubili proti ECE Triglavu.

Za Ilirijo je bil to peti poraz v sezoni oziroma drugi na zadnjih osmih tekmah v ligi Nova KBM. Proti Domžalčanom so izgubili tudi prvo tekmo sredi oktobra. Po izenačenem prvem polčasu so gostitelji odločilno razliko naredili v tretji četrtini, ki so jo dobili s 26:17. Ljubljančani so se v zadnji četrtini približali na 72:64, bližje pa jim ni uspelo priti.

Prvo ime tekme je bil Miloš Glišić, ki je s 24 točkami (met iz igre 10:12, trojke 4:6) in 12 skoki prišel do statističnega indeksa 37. Pri gostih je največ točk dosegel Mirko Mulalić (19), najvišji indeks pa je imel Sergej Macura (23).

Šentjur je prepričljivo prišel do šeste zmage v ligi Nova KBM, s katero je prekinil niz slabših rezultatov, štirih porazov v državnem prvenstvu in pokalu Spar.  Več kot polovico vseh točk Šentjurja sta dosegla Nejc Zupan (28 točk, trojke 4:9, 6 skokov, 4 podaje) in Marko Jurič (24 točk, met 11:20, 7 podaj, 4 skoke), dvomestna pa sta bila še Abayomi Iyiola (14) in Urban Durnik (13). Pri gostih je Matic Grušovnik zbral 18 točk (met 7:12), 16 točk pa je dodal Ožbej Glavan.

Košarkarji Term Olimia so v 12. krogu lige Nova KBM premagali Rogaško z 92:89.  Košarkarji Term Olimia so postali specialisti za zmage v sosedskih obračunih. V zadnjih treh tekmah so trikrat premagali Šentjur, dvakrat v pokalu Spar in enkrat v ligi Aba, v zadnji tekmi 12. kroga pa so bili še drugič v tej sezoni boljši od Rogaške.

S tem so Podčetrtčani dosegli peto zmago v ligi Nova KBM in se odlepili z dna razpredelnice, Rogaška pa je po odmevni zmagi v začetku decembra proti Krki doživela drugi zaporedni poraz.

Liga Nova KBM, 12. krog

Sreda, 13. december:

Petek, 15. december:

Sobota, 16. december:

Ponedeljek, 18. december:

Lestvica:

 

Ne spreglejte