Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 4. 2024,
21.10

Osveženo pred

3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Triglav Kranj Hopsi Polzela LTH Castings KK Podčetrtek KK Ilirija kk Rogaška Kansai Helios Domžale Šentjur Šenčur Gorenjska gradbena družba KK Krka Novo mesto Liga Nova KBM

Ponedeljek, 8. 4. 2024, 21.10

3 tedne

Liga Nova KBM, 24. krog

Helios dobil derbi kroga, za Krko udarec ob zmagi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
KK Kansai Helios Domžale | Helios je doma dobil debri kroga. | Foto www.alesfevzer.com

Helios je doma dobil debri kroga.

Foto: www.alesfevzer.com

Košarkarji Krke so za uvod v 24. krog košarkarske lige Nova KBM z 98:79 nadigrali Šentjur in prišli še do 20. zmage v sezoni. Poškodoval se je center novomeške ekipe Marko Radovanović. Na dvoboju med drugim in tretjim na lestvici je zmagal drugi Kansai Helios, od Ilirije je bil boljši s 95:84. Na drugi sobotni tekmi so zadnji Hopsi s Polzele izgubili z ekipo Terme Olimia s 75:82.

Košarkarji Heliosa nadaljujejo lov na Krko oziroma prvo mesto po rednem delu lige Nova KBM. V derbiju 24. kroga so pred domačimi gledalci razorožili Ilirijo, ki je doživela četrti poraz na zadnjih petih tekmah. Ljubljančani z izkupičkom 14-10 ostajajo na tretjem mestu, Domžalčani pa tri kroge pred koncem rednega dela z 19-5 še naprej za zmago zaostajajo za Krko, s katero se bodo v Novem mestu srečali še v zadnjem krogu konec aprila.

Kansai Helios je do tretje zmage v tej sezoni proti Iliriji prišel v drugem polčasu. Tretjo četrtino je dobil s 23:12 in na začetku zadnjega dela igre povedel z 78:56. Gostitelji so znova stavili na ekipno igro in enakomerno razdelili dosežene točke. Največ sta jih zabeležila Jan Copot (19 točk, 10 skokov) in Tibor Mirtič (15 točk). Pri gostih je izstopal Tadej Ferme z 21 točkami in metom za tri točke 5:6.

Poškodoval se je Marko Radovanović. | Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com Poškodoval se je Marko Radovanović. Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com Krka je dosegla jubilejno dvajseto zmago v sezoni in ostaja na vrhu razpredelnice lige Nova KBM. Uspeh je skazila poškodba Marka Radovanovića, ki si je poškodoval koleno na začetku druge četrtine in nato ni več stopil na parket. Predčasno je tekmo v zadnji četrtini zaradi udarca v glavo končal tudi Robert Jurković. Za Novomeščane je poškodba 208 centimetrov Radovanovića hud udarec, saj je sezono zaradi operacije kolena najverjetneje že zaključil Jurij Macura (211 cm).

Tudi z okrnjenim kadrom je bila Krka prepričljivo boljša od Šentjurja, ki je doživel peti poraz na zadnjih šestih tekmah. Že do odmora si je priigrala dovolj visoko prednost za miren drugi polčas. Skoraj polovico vseh točk Krke sta dosegla Miha Cerkvenik (27 točk, trojke 4:5, indeks 38) in Darko Planinić (21 točk, met iz igre 7:8), pri domačih pa je bil najbolj razpoložen Abayomi Iyiola s 16 točkami in 12 skoki.

Šele po podaljšku

Košarkarji LTH Castingsa so na zadnjem srečanju 24. kroga lige Nova KBM v domači dvorani po podaljšku ugnali Rogaško z 80:76 (20:23, 28:31, 42:42; 64:64).

Škofjeloški košarkarji vsaj v uvodu niso potrdili položaja na lestvici, saj je ekipa Rogaške, ki se bori za obstanek v družbi najboljših hitro povedla z dvomestno razliko (3:14). Tesno je ostal vse do končnice. Nobena od ekip si ni priigrala večje prednosti, še največje je bilo vodstvo Gorenjcev po delnem izidu 7:0, ko je bilo na semaforju 51:47, a le za kratko, saj se Rogaška ni predala. Še v zadnji minuti je na semaforju pisalo 59:59.

Tudi 35 sekund pred koncem je bil izid poravnan na 61:61, ko je prosta meta zadel Curtis White Jr., za veliko prednost gostov pa je z zadetim metom za tri točke poskrbel Sandi Čebular. Domačim je za zadnji napad ostalo 14 sekund. In gostom ni uspelo prekiniti akcije, s katero bi gostitelji izvajali dva prosta meta, kar je s trojko za izenačenje in podaljšek kaznoval White Jr.

V podaljšku so gostje ušli na na videz varnih +5 (67:72), White pa je z osmimi točkami v sami končnici poskrbel za preobrat. Skupaj je White dosegel kar 25 točk in 9 skokov. Pri gostih je bil z 19 točkami in 11 skoki najboljši posameznik Session, 19 košev je dosegel tudi Patrik Tabak.

Liga Nova KBM, 24. krog

Sreda, 3. april

Sobota, 6. april:

Ponedeljek, 8. april:

Lestvica:

Ne spreglejte