Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
14. 4. 2020,
0.45

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

Natisni članek

Liga NBA Karl-Anthony Towns

Torek, 14. 4. 2020, 0.45

4 leta

Liga NBA sočustvuje z zvezdnikom

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17
Karl Anthony Towns | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Košarkarji severnoameriške poklicne lige NBA so se s sočutnimi sporočili množično odzvali na novico, da je mama zvezdnika Minnesote Karla Anthonyja Townsa umrla zaradi zdravstvenih težav po okužbi z novim koronavirusom.

Kar 34 dni je minilo od trenutka, ko je vodstvo lige NBA zamrznilo sezono. Trenutno pa zaradi vse hujše krize v ZDA ni oprijemljivih  kazalcev, ki bi nakazovali na realno oceno datuma nadaljevanja. Jasno je le, da nobene odločitve ne gre pričakovati pred prvim majem. Po zadnjih informacijah pa naj bi bili klubi pred prvimi tekmami, ki utegnejo biti odigrane v enem kraju (najpogosteje se omenja Las Vegas), deležni 25-dnevnega trenažnega obdobja, od tega 11 dni za kondicijsko vadbo z upoštevanjem pravil socialne oddaljenosti.

Dobra vest je, da so vsi košarkarji, ki so bili do zdaj ob testiranjih pozitivni, že ozdraveli, vsi po vrsti, med njimi prvi Rudy Gobert, pa niso imeli hujših težav.

Po novici o smrti tekmečeve mame se je odzval tudi Luka Dončić. | Foto: Getty Images Po novici o smrti tekmečeve mame se je odzval tudi Luka Dončić. Foto: Getty Images

So pa v ponedeljek zvečer ameriške športne medije in profile košarkarjevih družbenih omrežij preplavili zapisi o smrti 58-letne Jacqueline Cruz-Towns, ki je bila žrtev bolezni covid-19, s katero se je borila skoraj en mesec. Gre za mamo krilnega centra Minnesote Timberwolves Karla Anthonyja Townsa, ki je imel sicer letos kar nekaj težav s poškodbami, a je na 35 tekmah zabeležil zavidljivo povprečje 26,5 točke in 10,8 skoka na tekmo.

24-letni in 211 centimetrov visoki reprezentant Dominikanske republike v ligi NBA igra od leta 2015, ko ga je kot prvega na naboru izbrala Minnesota. Leta 2016 je bil novinec leta, do letos pa je zbral dva nastopa na tekmi zvezd.

''Bila je žena, mama, hčerka, babica, sestra, teta in prijateljica ter vir moči za vse okoli sebe. Njena energija je nenadomestljiva,'' so v sporočilu za javnost, ki ga je delila tudi Minnesota, zapisali pri družini Towns. Kot odmev na to sporočilo pa so splet preplavila sporočila sočutja.

Adam Silver
Sportal Moštva pritiskajo na vodstvo lige NBA, naj zamakne nabor
Magic Johnson
Sportal Magic Johnson upa, da se bo NBA to sezono nadaljevala
Luka Dončić
Sportal Dragić, Dončić in NBA druščina bodo aprila dobili polne plače

 

Ne spreglejte