Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
21. 5. 2008,
15.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 21. 5. 2008, 15.27

8 let

Le Rašo s pogodbo v žepu

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Saša Vujačič je z LA Lakers še v igri za šampionski prstan lige NBA, ostali slovenski legionarji onstran Atlantika pa so z mislimi že pri oddihu in novi sezoni.

Pred dnevi je kapetan slovenske reprezentance Radoslav Nesterović izkoristil pogodbeno možnost in z moštvom Toronto Raptors sklenil dogovor za dodatno sezono, v kateri bo v žep pospravil vrtoglavih 8,4 milijona ameriških dolarjev. Na ta način je ljubljanski center kot prvi slovenski predstavnik v severnoameriški poklicni ligi rešil klubsko "zagonetko", vse ostale pa čaka še nekaj tednov negotovosti in ugibanj. Tudi njegovega donedavnega soigralca Primoža Brezca, ki je v pravkar končani sezoni nosil drese treh klubov. "Breza" se trenutno mudi v domovini, kjer še zdaleč ni pozabil na košarko in vadbo, na poletno košarkarsko tržnico pa se bo podal kot prost igralec.

Podobno velja tudi za Boštjana Nachbarja in Bena Udriha, ki si obetata marsikatero ugodno ponudbo. Oba morata sicer o klubskem vprašanju še dober mesec molčati, ni pa skrivnost, da se predvsem Udrihu obeta vidna "povišica". Savinjčan, ki je v minuli sezoni v dresu Sacramenta doživel preobrazbo in drugo košarkarsko pomlad, je namreč na lato zaslužil "le" 761.500 ameriških zelencev, po izkoriščeni priložnosti in vidnem napredku pa se je vrednost njegovih delnic krepko povzpela. Pri Sacramentu so že namignili, da bi ga v kalifornijski prestolnici radi videli tudi v prihodnje, pri čemer se zavedajo, da bodo korali globlje seči v žep. Na drugi strani se Nacbarju verjetno obeta selitev (mnogi že namigujejo, da bi ga Mike D'Antoni, s katerim sta zgledno sodelovala že v Benettonu, utegnil iz New Jerseyja zvabiti v bližnji New York), čeprav je za razprave o Dravograjčanovi prihodnosti še prezgodaj.

Na dražbi pa se bo znašel Aleksander Vujačić, ki se z LA Lakers še bori za vstop v veliki finale in posledično tudi za prvi šampionski prstan. Mariborčan na začasnem delu v Los Angelesu je te dni z mislimi prav gotovo bolj pri soočenju z "ostrogami" iz San Antonia, a tudi ob vprašanjih o prihodnosti ni povsem ravnodušen. Saša se bo namreč po končani sezoni znašel v vlogi "omejenega" prostega igralca. Vujačiću se obeta pogodba "težka" vsaj 2,5 milijona dolarjev, vse pa bo odvisno od morebitnih snubcev, ki morajo preseči ponudbo LA Lakers.

Ne spreglejte